kiyivrada-zatverdila-polozhennya-pro-gromadskiy-byudzhet

Київрада затвердила положення про громадський бюджет

 • 6790 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Сьогодні, 22 грудня, на пленарному засіданні Київської міської ради депутати затвердили Положення про громадський бюджет міста Києва. Про ц УНН повідомили у прес-службі Київради.

Відповідно до Положення, автором проекту зможе бути не лише житель Києва, а й громадяни інших міст та іноземці. Ініціатива може стосуватися - благоустрою, інфраструктури, ремонту будинку, тощо. У документі передбачено поділ проектів на великі та малі, в залежності від вартості.

“Максимальна вартість малого проекту не повинна перевищувати 300 тис. грн, великого – 3 млн грн. На пілотне впровадження у 2017 році Київ виділив 50 млн грн (до 1 млн грн на 1 проект) і далі цю суму планується збільшувати. Вже подано 497 проектів на загальну суму понад 330 млн. грн. Зараз якраз триває процес експертизи, перевірки проектів на можливість реалізації”, - зазначає голова бюджетної комісії Київради Андрій Странніков.

У положенні чітко прописано процедуру голосування за подані проекти. Вона буде виключно електронна з використанням картки киянина, банківської картки, або використання електронного цифрового підпису.

“Також серед новацій - створення громадської бюджетної комісії, яка вирішуватиме спірні ситуації між автором проекту та відповідальним структурним підрозділом. Складатиметься вона з громадських організацій. Також буде проваджено мінімальну кількість голосів для проектів-переможців: для великих— 1000, для малих – 300”, - зазначив Володимир Прокопів.

Також секретар Київради зауважив, що проекти, розроблені авторами на основі успішних петицій, направляються відразу на експертизу без додаткових перевірок.

Українські Національні Новини

Київ