kiyivrada-zvernulasya-do-uryadu-schodo-peredachi-gostinogo-dvoru-stolitsi

Київрада звернулася до уряду щодо передачі Гостиного двору столиці

 • 15418 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Київська міська рада ухвалила рішення звернутися до Кабінету міністрів України з питання негайної безкоштовної передачі будівлі Гостиного двору в Києві в комунальну власність міста. За відповідне рішення проголосувало 104 депутати на пленарному засіданні в четвер. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу КМДА.

Деталі

"Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення звернутися до КМУ щодо невідкладної безоплатної передачі будівлі Гостинного двору в комунальну власність територіальної громади міста Києва", - вказали у Київраді.

Як повідомлялося, глава Міністерства культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко раніше звернувся до прем'єр-міністра України Денису Шмигаль щодо передачі Гостиного двору на баланс міністерства. Він також повідомив про плани підписати меморандум між міністерством і громадською організацією "Музей сучасного мистецтва" з метою створити на базі Гостинного двору культурний хаб.

Своєю чергою Кличко заявив, що передача об'єкта Мінкульту лише затягне процес реставрації будівлі, адже відомство буде змушене повторно проходити необхідні бюрократичні процедури, вже завершені владою міста. Окрім того, як вказано, у разі передачі Гостиного двору на баланс Мінкульту, міністерство повинно буде фінансувати роботи з його відновлення.

Нагадаємо, Верховний суд України від 8 травня 2018 року залишив в силі рішення повернути будівлю Гостиного двору у власність держави. Наразі будівля перебуває на балансі Фонду держмайна України.

Доповнення

Гостинний двір внесений до Реєстру пам’яток як об’єкт місцевого значення.

Після реставрації Гостинний двір планується використовувати за цільовим призначенням як заклад культури, зокрема для розміщення Музею історії міста Києва.

Українські Національні Новини

Київ