kiyivski-mitniki-zatrimali-elitnogo-nelegala-lamborghini-aventador-za-600-tisyach-yevro

На Київській митниці затримали елітного "нелегала" - Lamborghini Aventador за 600 тисяч євро

 • 37488 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. Під час перевірки електронної митної бази даних Київською митницею встановлено, що Lamborghini Aventador ввезений на територію України громадянином Ізраїлю в режимі тимчасового ввезення терміном до одного року ще в лютому 2020 року. Про це пише УНН з посиланням на пресслужбу Державної митної служби України.

Цитата

"Київськими митниками спільно з Нацполіцією України викрито незаконне перебування на митній території Україні автомобіля Lamborghini Aventador, якого ще називають еталоном якості серед суперспорткарів", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Згідно інформації Державної митної служби, автомобіль по закінченню строку вивезений за межі України не був, та з заявою щодо продовження терміну тимчасового ввезення спорткару його власник до митниці не звертався.

"Таким чином, елітний автомобіль Lamborghini Aventador став предметом порушення митних правил, оскільки громадянин, який його завіз на територію України, порушив українське митне законодавство", - повідомляють у пресслужбі митниці.

За виявленим фактом Київською митницею складено протокол про порушення митних правил за ч.6 ст 481 Митного кодексу України, автомобіль тимчасово вилучено, а матеріали справи митниця скерувала до суду.

Днями по цій справі судом винесено рішення, відповідно до якого на громадянина Ізраїлю накладено штраф у розмірі 170 тис. гривень.

Додамо

В Україні викрили масштабну схему контрабанди брендового одягу та косметичних товарів з ЄС. Механізм організував фігурант санкційного списку РНБО та його оточення. Лише в одній партії контрабанди зловмисники хотіли перевезти товарів на 16 млн грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП