klanova-ekonomika-abo-za-scho-nardep-yatsenko-mstitsya-getmantsevu

Кланова економіка або за що нардеп Яценко мститься Гетьманцеву

 • 13292 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Проти голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева в останні дні була розгорнута потужна інформаційна компанія. Низка ЗМІ обрушилася на нього з критикою запровадження РРО та інших проектів, передає УНН з посиланням на vesti.ua.

Як вважають політичні аналітики, те, що відбувається є своєрідною відповіддю Гетьманцеву з боку нардепа-тимошенківця (у минулому "регіонала") Антона Яценка.

Останній, як повідомляють ЗМІ, втратив величезні суми прибутку, після того, як Верховна Рада прийняла законопроект №2047-д, який дозволить ліквідувати електронні майданчики-посередники з оцінки та реєстрації нерухомості.

Саме Яценка журналісти колись пов'язали з "електронними майданчиками", на яких хтось заробляв гроші з повітря. Сам він спочатку це категорично заперечував, запевняючи, що такого бізнесу не веде. Але, коли бізнес опинився на межі краху, все ж у скандал втрутився.

Як повідомляли ЗМІ, майданчики щодня приносили колосальний прибуток в 1 млн доларів. Тому підняте Гетьманцевим питання вдосконалення податкового законодавства очікувано зустріло затятий спротив як у публічній площині, так і в стінах Верховної Ради. Видання повідомляють, що "окремі депутати отримували по 30 тис. доларів за те, щоб не голосувати за проект Гетманцева".

Законопроект №2047-д, який фактично ліквідував корупційну схему, (за одне тільки посередництво між продавцем і Фондом держмайна щодня майданчики приносили близько 40 тис.Доларів), активно просував той самий Гетманцев. Він відкрито критикував своїх колег по фракції за те, що вони не підтримали на комітеті законопроект, здатний ліквідувати корупційну складову в питанні продажу нерухомості.

У підсумку, знищити монополію на електронні майданчики і одночасно позбавити необхідності звертатися до оцінювачів Гетманцеву вдалося. Власники майна отримали право самостійно розрахувати оціночну вартість об'єкта за допомогою Єдиної бази, а нотаріуси — безкоштовний доступ до Єдиної бази для перевірки довідок і звітів про оцінку об'єктів.

Українські Національні Новини

Політика