klasteri-startapi-i-100-stadioniv-u-minkulti-anonsuvali-reformu-sportu-v-ukrayini

Кластери, стартапи і 100 стадіонів: у Мінкульті анонсували реформу спорту в Україні

 • 18908 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. В Україні планують розпочати реформу спорту, яка передбачає розвиток спорту в малих містах та створення 150 спортивних споруд. Про це заявив під час засідання організаційного комітету з підготовки та участі спортсменів України в Іграх ХХХІІ Олімпіади та ХVІ Паралімпійських іграх 2020 року в Токіо міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський, передає кореспондент УНН.

"У держави, на наше глибоке переконання, накопився борг перед спортом. І рішення може бути тільки комплексним та виваженим. Тому нами активно розробляється реформа спорту з залученням всіх федерацій та громадських організацій", - сказав Бородянський.

За його словами, реформа спорту передбачає автономію спортивних федерацій, додаткові програми фінансування спорту вищих досягнень, а також розвиток масового спорту через фінансування дитячих, шкільних та студентських ліг із спільним державним бюджетом та місцевими бюджетами.

"Організовувати змагання ми будемо пропонувати федераціям. Це допоможе федераціям структурувати свій регіональний розвиток і залучити у систему спорту до 3 млн дітей за 5 років. Ми плануємо створити український Фонд спорту", - наголосив міністр.

Також він зазначив, що Фонд буде фінансувати спортивні стартапи та івенти у малих містах.

"Масштабне будівництво інфраструктури спорту – це 150 спортивних споруд, у тому числі 100 стадіонів, які розпочнуть будуватися вже поточного року, це 24 мультиспортивних комплекси, 24 спортивних парки, міжнародний тренувальний центр, міжнародний спортивний кластер "Місто спорту", - сказав Бородянський.

Нагадаємо, Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук підтвердив, що пропонував кандидатуру колишнього воротаря київського Динамо Олександра Шовковського на посаду міністра молоді та спорту.

Українські Національні Новини

Економіка