klichko-priznachiv-figuranta-koruptsiynoyi-spravi-osipova-glavoyu-departamentu-infrastrukturi-zmi

Кличко призначив фігуранта корупційної справи Осипова главою департаменту інфраструктури - ЗМІ

 • 12996 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Мер Києва Віталій Кличко призначив фігуранта кримінальної справи Валентина Осипова на пост керівника Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації.
Про це свідчить документ, опублікованний ЗМІ , передає УНН.

"Призначити Осипова Валентина Олександровича, за результатами конкурсу, на посаду директора Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації з 6 лютого 2020 року з посадовим окладом згідно зі штатним розкладом", - сказано в розпорядженні за підписом Кличко.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли про те, що Осипов нібито ще в 2017 році, будучи на той момент заступником глави комунальної корпорації "Київавтодор", створив злочинну групу, яка під прикриттям глави КК Олександра Густелева розкрадала кошти столичного бюджету, виділені на утримання і ремонт столичних доріг і мостів. Так, по одному з епізодів, "Київавтодор" підписав договори на 37 млн гривень, однак майже третина цієї суми (11 млн гривень) була виведена на підставну фірму і перевести в готівку. Повідомлялося також, що ці 11 мільйонів - лише невелика частина вкраденого Валентином Осиповим у киян. При цьому Осипов сам визнав свою провину. Справу передано в прокуратуру і Шевченківський суд.
Причому ЗМІ неодноразово писали і про інші кримінальні справи і обшуках щодо Густелева і Осипова. Так, у 2017 році було відкрито кримінальне провадження за фактом крадіжки чиновниками "Київавтодору" грошей на ремонті вулиці Алма-Атинській. У тому ж році в корпорації проводила обшуки СБУ. А в 2018 році правоохоронці викрили масштабну аферу, в результаті якої було "освоєно" 320 мільйонів бюджетних гривень. Всього за цей рік щодо чиновників КК було відкрито чотири кримінальні справи.

Журналісти припускають, що запорукою "успіху" Валентина Осипова є заступництво з боку Олександра Густелева, який в свою чергу близько дружний з Віталієм Кличком.

Українські Національні Новини

Політика