klichko-vede-do-kiyivradi-vidrazu-kilkokh-soratnikiv-poroshenka

Кличко веде до Київради відразу кількох соратників Порошенка

 • 29156 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. У кінці вересня Віталій Кличко зареєстрував кандидатів від партії "УДАР" до Київської міської ради. Першу десятку списку партії Кличка формують, переважно, соратники Петра Порошенка, передає УНН із посиланням на перелік кандидатів, опублікований Київською міською територіальною виборчою комісією.

Очолює список сам Віталій Кличко - лідер партії і кандидат у мери Києва. Кличко йде на вибори мера столиці втретє. Перший раз він виграв вибори за крісло київського градоначальника у 2014 році, другий раз - у 2015 році.

На другому місці списку УДАРу - Олександр Шовковський. Колишній воротар столичного "Динамо" і збірної України з футболу. Політичного досвіду Шовковський не має.

Юлія Лимар, співзасновниця і колишня шеф-редакторка сайту "Главком" - на третьому місці списку.

Катерина Кириченко, колишня помічниця народного депутата Дмитра Андрієвського (БПП) - на четвертому місці. Вона вже була депутатом Київради VII скликання від УДАРу. Відзначимо, що ще одна із помічниць цього народного депутата Ольга Галицька йде до Київради за списками ЄС.

Замикає п'ятірку Владислав Андронов, колишній держсекретар Мінагрополітики (у період президентства Порошенка). Зараз він радник міського голови.

Призначали Андронова у МінАПК зі скандалами, конкурс з відбору кандидатур проводили кілька разів. Пізніше прізвище чиновника неодноразово з'являлося у матеріалах журналістських розслідувань про спроби отримання контролю над десятками тисяч гектарів сільгоспземель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко веде до Київради скандального забудовника-корупціонера Непопа.

На шостому місці Роман Романюк, народний депутат VII-VIII скликань (від БПП). Також він входив до Ради з судової реформи при президентові України, має нагородну зброю від МВС. З 1997 по 2007 роки працював в управлінні КМДА щодо взаємодії з судами. У 2008 році став депутатом Київради, а за два роки вступив до партії УДАР. Зять Романюка - Дмитро Левченко - є генеральним директором КП "Київпастранс" (підприємство регулярно віддає держпідряди компаніям Гладковського).

Сьоме і восьме місця займають відразу двоє скандальних радників мера. Дмитро Білоцерковець був народним депутатом Ради минулого скликання від "БПП", а у Раді VII скликання працював помічником депутата-бодібілдера Ігора Побера, члена партії УДАР. До цього обіймав посаду директора Департаменту міського благоустрою КМДА. Зараз Вищий антикорупційний суд розглядає кримінальну справу проти Білоцерковця за фактом недостовірних відомостей про стан фінансів.

Володимир Бондаренко - давній соратник Віталія Кличка, спочатку працював його помічником з часів депутатства у Київраді (2007-2012), а потім у парламенті. Після обрання Кличка мером Києва у 2014 році став керуючим справами Київради, пізніше - керівником апарату КМДА. З посади його зняли після скандалу із фальшивим дипломом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політолог не виключив програшу Кличка у другому турі.

Дев'яте місце у Лесі Петровської - сурдоперекладача мера під час щоденних брифінгів. Політичною діяльністю вона не займалася, у корупційних схемах не помічена. У цьому році стала співзасновницею Всеукраїнської асоціації перекладачів жестової мови.

Завершує десятку списку Юлія Хан, глава департаменту молоді та спорту КМДА. Цю структуру вона очолила у червні 2020 року, до цього працювала у сімейному будівельному бізнесі.

Відзначимо, що партія Порошенка - ЄС - не поставила свого кандитата на посаду мера міста Києва, підтримавши на своєму з'їзді кандидатуру Віталія Кличка.

Нагадаємо, що до другого туру столичних виборів ймовірно виходять Кличко і кандидат від партії СН Ірина Верещук. Її політологи називають найнебезпечнішою для мера.

Більше того, у самого Кличка дуже високий антирейтинг, який, за оцінками експертів, може "вистрілити" якраз у другому турі виборів.

Українські Національні Новини

Політика