klichko-viviv-kiyiv-u-lideri-po-koruptsiyi-v-budivnitstvi-politolog

Кличко вивів Київ у лідери по корупції в будівництві - політолог

 • 13512 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Мер Києва Віталій Кличко вивів столицю в лідери по корупції в будівництві. Про це у своєму Facebook написав політолог Кирило Сазонов, передає УНН.

"Побачивши, що місто Київ очолює списки корупції в будівництві, я навіть не здивувався. Клуб нерухомості і Конфедерація будівельників України провели досить цікаве дослідження. Адже саме за мерства Кличка 66% забудовників стикалися з корупційними схемами. Ви уявляєте ці масштаби? Для прикладу, у Львові це лише 6,7% - в 10 разів менше!

Причому основна проблема йде на етапі отримання різних дозволів від державних органів, адже за них кожному забудовнику доведеться гарненько заплатити", - написав Сазонов.

Як приклад політолог навів незаконні забудови "смотрящого" Дениса Комарницького, які, за словами Сазонова, покриває місцева влада.

"Адже недарма ми бачимо постійні мітинги під КМДА активістів або ошуканих вкладників. Хтось просто не зміг "вирішити питання" в стінах цієї прекрасної будівлі. Ці люди, як і всі ми, прекрасно знають про те, як міська влада потурає і покриває незаконні забудови так званого "смотрящого" Дениса Комарницького і його будівельної мафії", - додав Сазонов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мерія Кличко саботує запровадження е-квитка: експерт каже, "охороняють" відкати

За словами експерта, найбільш корумпованим органом, пов'язаним з будівництвом, є Департамент архітектури КМДА.

"Ось взяти хоча б найбільш корумпований орган, пов'язаний з будівництвом - це Департамент архітектури КМДА. На думку активістів, саме там за "чорний нал" видаються незаконні дозволи на будівництва. Курирують всі ці справи особисто глава департаменту Олександр Свистунов разом з його заступниками Тацієм і Яструбенком. Саме ці троє отримують відкати і саме на них зав'язані корупційні схеми в будівництві. Я вже не кажу про те, що вони потурають незаконним забудовам "рішали" Комарницького", - зазначив Сазонов.

Політолог додав, що Кличко не раз обіцяв "розібратися" з незаконно побудованими об'єктами в Києві.

"Обіцянки розібратися так і залишилися обіцянками, адже, звичайно ж, Віталій Володимирович в курсі всіх справ. І, судячи з усього, в долі від всіх схем. Так що це саме він і вивів Київ на перше місце в рейтингах корупції", - підсумував Сазонов.

Нагадаємо, за словами Віктора Глеби, Кличко ніколи не керував містом самостійно, за нього це робили і продовжують робити "смотрящі".

Українські Національні Новини

Політика