klimenko-rozpoviv-yak-trivaye-pidgotovka-dobrovoltsiv-gvardiyi-nastupu

Клименко розповів, як відбувається підготовка добровольців "Гвардії наступу"

 • 409671 переглядiв

КИЇВ. 26 березня. УНН. Навчання добровольців "Гвардії наступу" проходять щоденно, мінімум десять годин, з залученням різних видів озброєнь. У першу чергу інструктори звертають увагу на морально-психологічний стан бійців, розповів міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в ефірі національного телемарафону, передає УНН.

Цитата

"Щоденна підготовка, заняття продовжуються мінімум десять годин. Інструктори, які були підготовлені, працюють з особовим складом практично щодобово. Навчання проходять як удень, так і вночі із залученням безпілотної авіації, важкої техніки. Тобто, наші бійці повинні вміти не лише стріляти з автомата, а й використовувати більш важке озброєння, з яким ми потім підемо у наступ", - повідомив Клименко.

Деталі

За його словами, на сьогодні кожен боєць готовий до виконання завдань своїх командирів. Міністр також розповів, що під час навчань насамперед звертають увагу на морально-психологічний стан кожного добровольця. Якщо за тиждень людина розуміє, що не зможе брати участь у бойових діях, її відсіюють.

"Ми розуміємо цих людей, і краще ми їх відсіємо і наберемо нових, ніж така похибка у нас буде під час бойових дій, яка буде вартувати життя та здоров'я наших бійців. Тому ми досить ретельно відносимося як до відбору, до підготовки, так і до людського фактору, який проявляється під час цих навчань", - пояснив Клименко

Він додав, що командири, які готують бійців, достатньо досвідчені та, як правило, пройшли бойові дії 2014-го року, з 24 лютого 2022-го знаходилися у зоні бойових дій, тому вже знають свій бойовий склад і як згуртувати колектив.

Нагадаємо

Міністерство внутрішніх справ завершує набір у "Гвардію наступу", заяви прийматимуть до 1 квітня.

Українські Національні Новини

Суспільство