klimkin-dav-otsinku-novogo-kerivnitstva-yevrosoyuzu

Клімкін дав оцінку нового керівництва Євросоюзу

 • 8682 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін дав оцінку нового керівництва Європейського Союзу. Свою думку він висловив на сторінці у Facebook, передає УНН.

"Чимало журналістів та експертів цікавляться моєю оцінкою нового керівництва Європейського Союзу. Враховуючи також і історію особистих контактів. Можу сказати, що мені дуже імпонує Жозеп Боррель, людина мудра, досвідчена, а головне – людина з принципами та переконаннями. Він неодноразово допомагав мені під час міжнародних зустрічей", - написав міністр.

Він зазначив, що з Боррелем "європейській дипломатії точно пощастило", водночас зауваживши, що "звести до купи часто протилежні позиції країн-членів ЄС (у тому випадку, якщо ці позиції взагалі є) навіть йому буде дуже складно".

"Щодо інших: як кажуть, поживемо – побачимо. Ясно, що треба буде потужно викластися, щоб Україна та ми, українці, стали для ЄС пріоритетом. Навіть не першим чи другим. І про це слід думати вже сьогодні. Вже зараз", - підкреслив дипломат.

Як повідомляв УНН, раніше на саміті ЄС були погоджені кандидатури німкені Урсули фон дер Ляйен на пост глави Єврокомісії, бельгійця Шарля Мішеля - глави Євроради, іспанця Жозепа Борреля - глави дипломатії ЄС і Крістін Лагард - глави Європейського центробанку.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Клімкін дав оцінку нового керівництва Євросоюзу

     • 8682 переглядiв

    Ринок нерухомості суттєво активізувався - експерт

     • 22086 переглядiв

    Гардеробницю ВР вбили у Київській області

     • 13096 переглядiв

    Обсяг інвестицій у нерухомість Києва зріс

     • 7042 переглядiв

    Туреччина звинувачує Washington Post у пропаганді тероризму

     • 10307 переглядiв