klimkin-nato-ne-bude-pitati-rosiyu-dozvolu-schodo-posilenoyi-prisutnosti-viyskovo-morskikh-sil-v-chornomu-mori

Клімкін: НАТО не буде питати Росію дозволу щодо посиленої присутності військово-морських сил в Чорному морі

 • 9321 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня. УНН. Країни НАТО у четвер прийняли надзвичайно важливий для України "чорноморський пакет", і не будуть питати у Росії дозволу здійснювати заходи у Чорному морі. Про це у п'ятницю заявив журналістам у Києві міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає кореспондент УНН.

"На фоні наших політичних подій може для когось і не до кінця помітно - це чорноморський пакет НАТО. Ви прочитаєте його зміст, я не буду повторювати - і спостереження, і військова присутність, і підтримка берегової охорони, і підтримка наших військово-морських сил. Що для мене дуже важливо, оскільки ми це обговорювали з НАТО 4 місяці - що НАТО не буде питати Росію, що можна нам спільно робити, і що ми маємо робити в Чорному морі. Ми просто будемо це робити. Ніхто не буде запитувати і казати, це можливо чи це не можливо", - наголосив він.

Так, підкреслив Клімкін, Крим є українським, відповідно прохід має бути вільним і через Керченську протоку, і навігація в Азовському морі відповідно до принципів міжнародного права.

"Ніхто не буде питати для того, щоб вести спостереження з моря, з повітря і з космосу. Ніхто не буде питати щодо зміцнення військової присутності. Ніхто не буде питати щодо навчань, які заплановані. Ніхто не буде питати щодо посиленої присутності військово-морських сил НАТО, ніхто не буде питати Росію щодо розбудови берегової охорони, обміну інформацією", - заява він.

Це дуже важливий пакет, зазначив міністр, оскільки він є змістовним.

"Це - не тільки політичні заяви щодо нашої підтримки", - додав він.

Як повідомляв УНН, у Чорному морі стартують масштабні навчання НАТО

Українські Національні Новини

Політика