klimkin-perspektiva-rosiyskogo-platsdarmu-u-moldovi-stvorit-zagrozu-dlya-ukrayinskogo-pivdnya

Клімкін: перспектива російського плацдарму у Молдові створить загрозу для українського півдня

 • 3790 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Україні дуже потрібна європейська демократична Молдова. Перспектива створення там нового російського плацдарму створюватиме загрозу для українського півдня. Про це у Facebook написав міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає УНН.

"Нам реально небайдуже, що відбувається у сусідній Молдові. Ми це дуже пильно моніторимо…. Нам усім дуже потрібна європейська демократична Молдова і зовсім не пасує перспектива нового російського плацдарму, який створюватиме загрозу для українського півдня", - написав міністр.

Він зазначив, що у вівторок в Кишиневі буде Віктор Крижанівський, що відповідає за координацію зусиль з Придністровського врегулювання і дуже добре знається на молдовському контексті.

"Непокоїть, що сьогодні постійно збільшується ймовірність та відповідні ризики "добрих послуг" з боку зовнішніх гравців. На жаль, більше посередництва – менше суб’єктності", - додав він.

Нагадаємо, раніше у МЗС заявили, що в Україні із занепокоєнням спостерігають за розвитком політичної ситуації у сусідній Молдові.

Українські Національні Новини

Політика