klimkin-pro-sentsova-rosiya-vidsilaye-nas-do-logiki-gulagu

Клімкін про Сенцова: Росія відсилає нас до логіки ГУЛАГу

 • 9860 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. У Міністерства закордонних справ є попереднє підтвердження, що заява від українського політв'язня Олега Сенцова щодо припинення голодування, дійсно справжня. Але особливо після зробленого російською стороною фото українця, з'являються думки, що вона відсилає нас кудись до логіки ГУЛАГу, і інформацію потрібно перевіряти. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі UA:Харків, передає УНН.

"Ми дійсно з самого моменту, коли тільки почули цю інформацію, намагалися її перевірити. У нас є попереднє підтвердження, що та заява від Олега, яку ми всі бачили, яка є в Інтернеті, вона дійсно справжня. Особливо після того фото, яке Росія зробила з Олегом, я вважаю, вона відсилає нас кудись до логіки ГУЛАГу, сталінських концтаборів, що довіряти російський системі за визначенням не можна, тому потрібно перевіряти. А, по-друге, це рішення Олега самого, його здоров'я - це на сьогодні найголовніше", - повідомив Клімкін, відповідаючи на запитання, що відомо МЗС про завершення голодування Олега Сенцова.

Говорячи про те, що МЗС відомо про погіршення стану здоров'я Сенцова, міністр вказав: "Те, що він прийняв таке рішення, він прийняв його не тому, що йому не вистачає волі, дуже важливо, щоб це розуміли".

"Він каже про те, що його будуть примусово годувати, ми не знаємо, чим його будуть примусово годувати, і Олег сам не знає. На жаль, у російської системи є дуже великий досвід з радянських часів... Те, що Росія буде вдаватися до цих заходів, це безумовно. Тому він просто вимушений прийняти таке рішення", - сказав Клімкін.

Нагадаємо, 5 жовтня у Росії повідомили, що Сенцов припинив голодування. Згодом у той же день голова ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайло Федотов підтвердив українському Омбудсмену Людмилі Денісовій, що Сенцов відмовився від голодування.

Сам Сенцов повідомив, що до нього заплановано застосування примусового харчування, а його думка при цьому вже не враховується.

Українські Національні Новини

Політика