klimkin-rozpoviv-koli-v-ukrayinu-priyide-otsinochna-misiya-yes

Клімкін розповів, коли в Україну приїде оціночна місія ЄС

 • 9824 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Оціночна місія Європейського Союзу для того, щоб подивитися, як за допомогою додаткових проектів зміцнити український Донбас, прибуде в Україну наприкінці січня. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час брифінгу у місті Сєвєродонецьк, передає кореспондент УНН.

"Буде спеціальна місія ЄС наприкінці цього місяця, яка подивиться, як зміцнити, за допомогою яких додаткових проектів, український Донбас… Ця місія подивиться комплексно на різні проекти", - сказав міністр.

За його словами, напередодні він та новий очільник Організації з безпеки і співпраці в Європі – міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак розмовляли про інфраструктурні проекти на Донбасі, а також про те, як можна покращити людський потенціал.

"Дуже важливо, що Мирослав саме сьогодні приїхав сюди. Він дуже уважно подивився. Він буде говорити якраз з міністрами закордонних справ ЄС 18-го на наступному засіданні. Дуже важливо, що він звернеться з певними пропозиціями, але за результатами роботи місії, яка буде наприкінці цього місяця", - сказав він.

Нагадаємо, раніше у ЄС заявили, що готові посилити свою підтримку Україні, зокрема областям, що постраждали внаслідок бойових дій і з цією метою планував направити оціночну місію в Україну на початку 2019 року.

Як повідомляв УНН, 16 січня Президент України Петро Порошенко висловив сподівання на збільшення допомоги з боку Єврокомісії та держав-членів ЄС для підтримки Донбасу та українського Приазов'я, які страждають від триваючої російської агресії.

Українські Національні Новини

Політика