klimkin-vazhlivo-provesti-konsultatsiyi-z-ugorskoyu-storonoyu-schodo-konsulskogo-pitannya

Клімкін: важливо провести консультації з угорською стороною щодо консульського питання

 • 10980 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Україна не прагне погіршення відносини з Угорщиною через висилку зі своєї території її консула. Про це сьогодні на прес-конференції у Києві за підсумками зустрічі з міністром закордонних та європейських справ Словацької Республіки Мірославом Лайчаком заявив Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає кореспондент УНН.

"Зараз ми говоримо про важливість проведення консультацій з угорською стороною як буде вирішуватися консульське питання… Мова не йде погіршити відносини з Угорщиною. У нас є чітка стратегія чітких заходів до яких можемо вдатися, але можемо і не вдаватися. Ми маємо розв'язувати всі питання так, щоб допомогти нашій угорській громаді", - сказав Клімкін.

Він зазначив, що найближчим часом має намір відвідати Закарпаття та поспілкуватися з угорською, румунською, словацькою та іншими діаспорами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова МЗС Угорщини потрапив до бази “Миротворця”

Нагадаємо, сьогодні Україна вручила ноту послу Угорщини Ерно Кешкеню про висилку консула Угорщини в Береговому. Він має залишити територію держави протягом 72 годин.

Як повідомляв УНН, раніше Клімкін заявив, що Угорщина має відкликати свого консула в Берегові до кінця цього тижня, в іншому випадку Україна вишле його сама.

Нагадаємо, в консульстві Угорщини в Берегові “з келихом шампанського” громадянам України видавали угорські паспорти.

Українські Національні Новини

Політика