klimpush-tsintsadze-prokomentuvala-mozhliviy-vikhid-ukrayini-z-parye

Климпуш-Цинцадзе прокоментувала можливий вихід України з ПАРЄ

 • 16675 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. Українська делегація не має повністю припиняти свою діяльність у межах установ Ради Європи, але повинна обміркувати, в який спосіб вибудовувати свою там присутність. Про це заявила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе в інтерв’ю на одному з телеканалів, передає УНН.

"Делегація сказала таким чином: делегація влаштувала демарш. І добре, їх підтримали ще кілька національних делегацій. Делегація сказала, що на даний момент на цій літній сесії вона припиняє свою роботу і дію в Парламентській асамблеї Ради Європи, повертається додому для консультацій, для обговорення", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона зазначила, що самостійно делегація не може ухвалити рішення про вихід країни з Ради Європи, адже не має таких повноважень.

"Звичайно, що ми розуміємо, будь-який майданчик потрібно використовувати для того, щоб далі свою правду, реальні об’єктивні факти надавати, щоб протистояти тим фейкам, тій пропаганді, яку доносить РФ там, у своїх представників. І це обговорення має тут відбутись, але, звичайно, я теж вважаю, що нам треба залишатись і на цьому майданчику, але подумати про те, в який спосіб вибудовувати свою там присутність, як саме має діяти, які для себе поставити задачі. Це потрібно обговорювати вже в новому складі парламенту", - додала віце-прем’єр.

Як повідомляв УНН, 26 червня ПАРЄ повернула повноваження делегації РФ в повному обсязі.

У відповідь українська делегація заявила, що залишає Асамблею

Українські Національні Новини

Політика