kliuchova-viiskova-baza-khunty-mianmy-pereishla-do-ruk-povstantsiv

Ключова військова база хунти М'янми перейшла до рук повстанців

 • 34413 переглядiв

Повстанці в М'янмі оголосили про захоплення військової бази поблизу стратегічного торгового міста М'яваді на кордоні з Таїландом, завдавши серйозного удару по військовому режиму, який вже кілька місяців здає позиції опозиційним групам.

Повстанці в М'янмі оголосили про захоплення військової бази поблизу ключового міста на кордоні з Таїландом, що є останнім ударом у військовий режим, який уже кілька місяців втрачає позиції перед опозиційними групами. Про це пише УНН з посиланням на FT.

Деталі

Повстанська група в М'янмі заявила, що його військовий підрозділ за останні вихідні узяв під контроль військову базу в Тін Ган Ньї Наунг, неподалік М'явадді, стратегічного торговельного міста на кордоні з Таїландом. Якщо М'явадді потрапить під контроль повстанців, це буде великим ударом для військового режиму, який уже три роки при владі, але з кінця минулого року поступово втрачає контроль над містами та військовими базами по всій країні.

Найбільші втрати спостерігаються на територіях, розташованих біля кордонів із Китаєм, Індією та Бангладеш.

Повстанці заявили, що сотні офіцерів здалися в полон, і він також конфіскував зброю.

Вразливість режиму спонукала деякі сусідні країни переглянути свою стратегію боротьби з Нейпідо.

Прем'єр-міністр Таїланду Сретта Тавісін заявив цього тижня агентству Reuters, що зараз слушний час для взаємодії з військовим керівництвом, враховуючи його ослаблену позицію.

Поточний режим починає втрачати силу, але навіть у разі поразки вони мають владу, мають зброю

сказав Сретта.

М'янма обігнала Афганістан як лідер з виробництва опію13.12.23, 05:49 • [views_0]

Лілія Подоляк

Війна