klondayk-chi-snayper-biliy-voron-ukrayina-viznachayetsya-iz-filmom-pretendentom-na-oskar

"Клондайк" чи "Снайпер. Білий ворон"? Україна визначається із фільмом-претендентом на Оскар

 • 690823 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Цього року в національному відборі на премію "Оскар" у категорії "Найкращий міжнародний повнометражний фільм" беруть участь два фільми - "Клондайк" Марини Ер-Горбач та "Снайпер. Білий ворон" Мар'яна Бушана, передає УНН із посиланням на Український Оскарівський Комітет.

Деталі

Спершу в Українському оскарівському комітеті повідомили, що на відбір був поданий лише фільм "Клондайк", але сьогодні стало відомо, що долучено ще одного претендента - стрічку "Снайпер. Білий ворон" Мар'яна Бушана.

"Через незалежні від організаторів технічні моменти фільм "Снайпер. Білий ворон" режисера Мар'яна Бушана не потрапив до переліку поданих. Проте стрічка відповідає всім технічним вимогам, тож після повторної детальної перевірки потрапила до списку кандидатів і буде розглянута Українським оскарівським комітетом", - йдеться у повідомленні.

Що відомо про фільм "Клондайк"?

"Стрічка "Клондайк" зображує історію родини, яка опинилася в епіцентрі подій авіакатастрофи рейсу MH17 Malaysia Airlines 17 липня 2014 року в селі Грабове Донецької області. Коли Ірка і Толік очікують народження першої дитини, війна жорстоко вривається в їх життя разом з уламками збитого "Боїнга". Жінка відмовляється евакуюватися, навіть коли село захоплюють озброєні угрупування", - повідомляє комітет.

Як відзначили у Державному агентстві з питань кіно, у світі кінострічку "сприйняли тепло як кінокритики, так і глядачі". Рейтинг "Клондайку" на платформі IMDb становить 7,3, а на сайті Rotten Tomatoes — 95% зі здебільшого схвальними відгуками міжнародної преси (Variety, Screen International, RogerEbert.com, Cineuropa).

Що відомо про фільм "Снайпер. Білий ворон"?

"Внутрішній світ Миколи, головного героя фільму «Снайпер. Білий Ворон», сповнений любові, добра й світлих почуттів. Він прагне миру й гармонії, аж поки російські військові не руйнують все, для чого він жив, й не спустошують його душу. Відтоді він стає стриманим й беземоційним, припиняє ділитися переживаннями. Лише іноді виражає їх у піснях, які вечорами співає під гітару своїм побратимам", - повідомили у Держкіно.

Прокат воєнного екшену «Снайпер. Білий Ворон» продовжується в усіх відчинених кінотеатрах.

Фільм режисера Мар'яна Бушана заснований на реальній історії пацифіста Миколи, який на початку війни на Донбасі в 2014 році вступив до лав добробату й став снайпером-добровольцем.

Додамо

Український Оскарівський Комітет перевірить фільми на відповідність вимогам Американської академії та проведе засідання з офіційним оголошенням кандидата.

Раніше

30 серпня було представлено офіційний трейлер українського фільму "Клондайк".

Українські Національні Новини

Суспільство