klyuchovogo-svidka-u-spravi-saakashvili-planuyut-dopitati-v-zakritomu-rezhimi-7-lyutogo

Ключового свідка у справі Саакашвілі планують допитати в закритому режимі 7 лютого

 • 15343 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. У Печерському районному суді Києва у межах досудового розслідування щодо екс-голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі та його соратника Северіона Донгадзе планується допит у режимі відеоконференції зі зміною голосу свідка сторони обвинувачення, який брав безпосередню участь у негласних розшукових діях. Про це йдеться в ухвалі Печерського райсуду столиці, оприлюдненого у Єдиному держреєстрі судових рішень, передає УНН.

В ухвалі зазначається, що до суду звернувся з клопотанням прокурор ГПУ, в якому просив суд провести допит свідка, який брав участь у негласних слідчих діях, у закритому судовому засіданні в режимі відеоконференції з Апеляційного суду Києва.

Прокурор пояснив, що життю і здоров’ю свідка може загрожувати небезпека через його розшук учасниками злочинних дій для вчинення тиску, а також не виключена його фізична ліквідація.

У зв’язку з цим слідчий суддя вирішив провести такий допит свідка, який надаватиме свідчення у режимі відеоконференції з приміщення Апеляційного суду, а учасники процесу, як сторона обвинувачення, так і підозрювані зі своїми захисниками, перебуватимуть у залі Печерського райсуду столиці.

При цьому, згідно з ухвалою, допит свідка має відбуватися з акустичними перешкодами голосу та зміною зовнішності для того, щоб його не могли ідентифікувати.

Зазначається, що допит був призначений на 10 годину 23 січня. Однак, як стало відомо УНН, він не відбувся і його перенесли на 7 лютого.

Нагадаємо, Генпрокурор Луценко заявив, що оточення Саакашвілі за гроші Курченка влаштовувало акції протесту задля захоплення влади.

За даними ГПУ, Саакашвілі підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.15, ч.2 ст.28, ч.2 ст.256 Кримінального кодексу України. Його соратнику Северіону Донгадзе було пред'явлено підозру за ст.110 (державна зрада) і 256 (сприяння учасникам злочинних організацій) Кримінального кодексу України. Суд взяв його під арешт.

11 грудня 2017 року Печерський районний суд Києва відмовив прокуратурі у застосуванні запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту екс-голові Одеської ОДА Міхеілу Саакашвілі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП