klyuchovoyu-temoyu-peregovoriv-buli-oborona-i-bezpeka-zelenskiy-pro-vizit-premyera-finlyandiyi-do-kiyeva

Ключовою темою переговорів були оборона і безпека: Зеленський про візит прем'єра Фінляндії до Києва

 • 649933 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Президент України Володимир Зеленський заявив, що під час візиту прем'єр-міністра Фінляндії Санни Марін сторони обговорили питання оборони та безпеки, а також санкції проти рф, створення спецтрибуналу проти країни-агресора, відновлення країни після перемоги та українські міжнародні ініціативи, інформує УНН.

Цитата

"Ключовою темою наших сьогоднішніх переговорів із Премʼєр-міністром Фінляндії Санною Марін була оборона і безпека. Це пріоритет. Я вдячний Фінляндії за надані Україні оборонні пакети підтримки, за дієву участь у нашій танковій коаліції. Впевнений, що і надалі ми будемо посилювати цю сферу нашої взаємодії заради інтересів обох наших народів, нашої незалежності і суверенітету України, Фінляндії і наших європейських сусідів", - заявив Зеленський.

Деталі

Крім цього, вони обговорили санкційні питання, зокрема, як можна посилити тиск на російську федерацію.

"На другій частині нашої зустрічі проговоримо це більш детально. Важливо спільно завадити державі-терористу в її намаганнях обходити санкції Євросоюзу через торгівлю з третіми країнами. Передусім це стосується товарів, які важливі для ВПК держави-терориста та інших галузей, які прямо спонсорують війну", - зазначив Зеленський.

Президент також подякував Фінляндії за приєднання до Основної групи зі створення спецтрибуналу щодо агресії росії проти України та практичний внесок у розслідування злочинів рф, у тому числі підтримку зусиль МКС та українських зусиль в Європейському суді з прав людини. 

Він поінформував, що обговорив з Марін відновлення України після перемоги, а також наголосив на важливості "fast recovery", тобто швидкого відновлення. Зеленський висловив подяку за підтримку міжнародних ініціатив України, зокрема "Зерно з України", готовність працювати над імплементацією "Формули миру", а також за підтримку шляху країни до членства в Європейському Союзі.

Своєю чергою, Санна Марін заявила: "Вашим героїзмом можуть пишатися ваші діти та онуки, наступні покоління будуть пишатися тим, що ви робите сьогодні. росія не може зробити те саме... У ваших, і наших серцях перемога вже настала. У Фінляндії була зимова війна, ми також мусили боронитися від нещадного ворога. Тому, ми вас добре розуміємо. Українці не самотні у цій війні. Через нашу історію ми знаємо ліпше, ніж будь-хто, що вас потрібно підтримувати стільки, скільки необхідно, аж до перемоги. Ми прагнемо, щоб Україна здобула мир на своїх умовах тоді, коли буде готова до цього".

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін під час брифінгу з Президентом Володимиром Зеленським у Києві заявила, що її країна готує чотирнадцятий пакет військової допомоги Україні.

Українські Національні Новини

Політика