kndr-pidtverdila-na-peregovorakh-v-pkhenyani-namir-provesti-denuklearizatsiyu

КНДР підтвердила на переговорах в Пхеньяні намір провести денуклеаризацію

 • 10238 переглядiв

КИЇВ. 8 липня. УНН. КНДР підтвердила на переговорах у Пхеньяні провести денуклеаризацію. На цьому наголосив держсекретар США Майкл Помпео, виступаючи у неділю на спільній прес-конференції у Токіо за підсумками тристоронніх переговорів зі колегами з Японії і Республіки Корея, передає УНН з посиланням на ТАРС.

США вважають, що на переговорах зі КНДР є прогрес, проте поки не мають наміру пом'якшувати режим санкцій щодо Пхеньяну, підкреслив шеф американської дипломатії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У КНДР заявили про розчарування після переговорів із Помпео

"І, таким чином, хоча ми натхнені прогресом на цих переговорах, один прогрес не виправдовує ослаблення існуючого режиму санкції", - сказав керівник зовнішньополітичного відомства США.

"Але перш за все дозвольте мені ясно дати зрозуміти: Північна Корея знову підтвердила свою прихильність повній денуклеаризації. У нас відбулися детальні та змістовні обговорення щодо наступних кроків у напрямку повної денуклеаризації", - зазначив Помпео, розповідаючи про підсумки останніх переговорів у Пхеньяні.

Нагадаємо, в Токіо в неділю пройшли тристоронні переговори на рівні глав МЗС США, Японії і Південної Кореї. Перед цим держсекретар США Майкл Помпео відвідав Пхеньян з дводенним візитом, де обговорив з північнокорейським керівництвом питання, пов’язані з денуклеаризацією Корейського півострова.

Українські Національні Новини

Політика