kndr-privitala-propozitsiyu-trampa-pro-novu-zustrich-z-kim-chen-inom

КНДР привітала пропозицію Трампа про нову зустріч з Кім Чен Ином

 • 8174 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Якщо пропонована зустріч між лідерами КНДР і США відбудеться, то вона послужить значимим приводом для подальшого поглиблення їх особистих зв'язків. Про це повідомила в суботу перший заступник міністра закордонних справ КНДР Цой Сон Хі, передає УНН із посиланням на "Сіньхуа".

Вона зробила дане твердження після того, як президент США Дональд Трамп в суботу вранці написав у своєму мікроблозі у Twitter, що під час свого майбутнього візиту до Республіки Корея в ці вихідні він також хоче зустрітися і обмінятися привітаннями з лідером КНДР Кім Чен Ином в демілітаризованій зоні.

Очікується, що в суботу ввечері після участі в саміті "Групи двадцяти" в японському місті Осака Трамп прибуде в Сеул з дводенним візитом в Корею. У неділю він має намір відвідати демілітаризовану зону на кордоні з КНДР.

Цой Сон Хі сказала, що зустріч, запропонована Трампом, стане "дуже цікавою пропозицією, однак ми не отримали офіційної пропозиції на цей рахунок" від Сполучених Штатів. Про це повідомляє Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК).

Кім Чен Ин вже провів дві зустрічі з Трампом за останній рік. Перша відбулася в Сінгапурі в червні 2018 року, друга - в кінці лютого цього року в Ханої, столиці В'єтнаму. Переговори між двома країнами з питань Корейського півострова зайшли в глухий кут після того, як на саміті в Ханої їм не вдалося досягти угоди.

Нагадаємо, нещодавно Кім Чен Ин отримав листа від Трампа.

Українські Національні Новини

Новини Світу