kndr-prizupinila-plan-viyskovikh-diy-proti-pivdennoyi-koreyi

КНДР призупинила план військових дій проти Південної Кореї

 • 16602 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. Керівництво КНДР призупинило "план військових дій" проти Південної Кореї і почався демонтаж гучномовців для трансляції пропаганди. Про це повідомляє УНН з посиланням на ВВС.

"Державні засоби масової інформації КНДР повідомляють, що керівництво країни призупинило "план військових дій" проти Південної Кореї", - пише видання.

За даними ЗМІ, північнокорейська влада також почали демонтувати гучномовці для трансляції пропаганди, встановлені лише минулого тижня.

Уточнюється, що в останні місяці відносини між КНДР і Південною Кореєю різко погіршилися.

16 червня Пхеньян підірвав будівлю об'єднаного штабу зв'язку із взаємодії з Південною Кореєю, який розташовувався в околицях прикордонного міста Кесон.

Молодша сестра лідера КНДР Кім Йо Чжон наказала збройним силам країни "провести рішучі дії". Повідомлялося, що серед іншого в прикордонні райони будуть введені війська, знову будуть відкриті пости в демілітаризованій зоні, відновляться навчання.

Однак тепер північнокорейське інформагентство ЦТАК повідомило, що глава КНДР Кім Чен Ин провів засідання Центральної військової комісії (воно, як стверджується, пройшло по відеозв'язку) і вирішив призупинити реалізацію плану з урахуванням ситуації, що виникла.

Нагадаємо, КНДР раніше провела установку гучномовців на кордоні з Південною Кореєю.

Українські Національні Новини

Новини Світу