kndr-zaperechila-torturi-pomerlogo-studenta-zi-ssha

КНДР заперечила тортури померлого студента зі США

 • 12024 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. Уряд Північної Кореї заперечив жорстоке ставлення до нині померлого студента зі США Отто Вормбієра, якого раніше засудили до 15 років колонії у КНДР, передає УНН  з посиланням на ВВС.

Представник Пхеньяна заявив, що студент повернувся додому "у своєму нормальному стані здоров’я". При чому раніше родина О.Вормбієра повідомила про те, що той впав у кому і в такому стані його доставили до США.

"Той факт, що Вормбієр раптово помер менш ніж за тиждень після його повернення в США у своєму нормальному стані здоров’я є для нас загадкою також", — сказали у КНДР.

Представник КНДР додав, що звинувачення на адресу країни у тортурах студента "були безпідставними".

"Ті, хто немає жодного уявлення про те, як ми гуманно розглядали справу Вормбієра, осмілюються казати про "погане ставлення" і "тортури", — сказав чиновник КНДР.

Отто Вормбієру було 23 роки. Він приїхав до Північної Кореї взимку 2015 року разом з туристичною групою. Його заарештували за спробу вкрасти з готелю в Пхеньяні плакат з пропагандистським гаслом.

Верховний суд Північної Кореї засудив студента з США до 15 років у виправно-трудовій колонії. Після суду він виступив на прес-конференції в Пхеньяні і визнав свою провину.

У червні 2017 стало відомо, що Вормбієр після визволення з-під варти у Північній Кореї повернувся до США у комі. Обстежувати Вормбієра мали лікарі медичного центру університету Цинцинатті, штат Огайо.

У Північній Кореї тоді заявили, що Отто Вормбієр заразився ботулізмом і впав у кому після прийому снодійного ще минулого року.

19 червня студент Отто Вормбієр помер в США.

Українські Національні Новини

Новини Світу