knopkodavstvo-ta-pidtrimka-skasuvannya-statti-pro-nezakonne-zbagachennya-top-10-zashkvariv-kandidata-u-nardepi-berezkina

Кнопкодавство та підтримка скасування статті про незаконне збагачення: ТОП-10 "зашкварів" кандидата у нардепи Березкіна

 • 10517 переглядiв

КИЇВ. 11 липня. УНН. Центр протидії корупції (ЦПК) розповів про 10 проступків чинного нардепа та кандидата у народні депутати по 100-му округу Станіслава Березкіна, передає УНН із посиланням на повідомлення ЦПК у Facebook.

Проступки депутата датовані 2016-2019 рр.

Так, прізвище Березкіна фігурує у списку 59 народних депутатів, які поскаржились до Конституційного суду, щоб він визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання для чиновників за незаконне збагачення. "Скасування цієї статті означає амністію для близько 100 фігурантів розслідувань НАБУ", - уточнили в ЦПК.

По-друге, Березкін був одним із тих нардепів, хто не надав згоди на притягнення до кримінальної відповідальності депутата Олександра Вілкула. Останній, за даними прокуратури, знищив частину землі сільськогосподарського призначення та наніс державі шкоди на понад 5 млн грн, зазначили у ЦПК.

Окрім того, Березкін не підтримав зняття депутатської недоторканості з народного депутата від "Опозиційного блоку" Сергія Дунаєва. Останнього підозрюють у декларуванні недостовірної інформації, вказали антикорупціонери.

Також Березкін потрапив до списку тих народних депутатів, яких активісти руху Чесно “ловили” на кнопкодавстві.

Ще один "зашквар" Березкіна - підтримка включення до порядку денного законопроекту №6688, що надає держорганам необмежені повноваження щодо блокування інтернет-ресурсів.

"Це вводить цензуру в інтернеті та створює умови для корупції", - прокоментували у ЦПК.

Більше того, за даними антикорупціонерів, Березкін не дозволив арештувати фігурантів “бурштинової справи” - народних депутатів Максима Полякова та Борислава Розенблата. Полякова, як пишуть у ЦПК, Національне антикорупційне бюро звинувачувало в хабарництві, а Розенблата - у отриманні 285 тисяч доларів хабара.

А ще Березкін не голосував за притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів Андрія Лозового та Євгена Дейдея. Лозового Генпрокуратура звинувачувала в несплаті 1,7 мільйона гривень податків, а Дейдея - в незаконному збагаченні, зазначили в ЦПК.

І наостанок - Березкін не підтримав арешт депутата Олександра Онищенка. Останній, як пишуть антикорупціонери, разом із поплічниками продавав газ держпідприємства “Укргазвидобування” через “псевдобіржі”, що завдало державі збитків на суму понад 1,6 мільярда гривень.

"Він міг би зробити собі рамочку у ФБ на кшталт "один з 59", бо разом із друзями добився скасування незаконного збагачення. Не любить “Інтернети”, бо голосував за свавільне блокування сайтів. Мабуть, любить прогулянки та ненавидить нудьгу, бо регулярно прогулює засідання ВР. Був членом Партії регіонів, не нехтував кнопкодавством, втрачав права за водіння у нетверезому стані, а також фігурує у справі про заволодіння 20 мільйонів баксів “Ощаду”. За зодіаком - телець, за фахом - інженер-механік, за покликанням - народний депутат - Станіслав Семенович Березкін", - підбили підсумки роботи Березкіна у парламенті в ЦПК.

Нагадаємо, як писав УНН, в ОПОРІ зафіксували порушення виборчого законодавства з боку Березкіна.

Українські Національні Новини

Політика