knr-zvinuvatili-u-brekhni-pro-covid-19-pislya-masovogo-skriningu-na-antitila-v-ukhani

КНР звинуватили у брехні про COVID-19 після масового скринінгу на антитіла в Ухані

 • 13568 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Останнє національне епідеміологічне дослідження у КНР показало, що перехворілих з антитілами до коронавірусу в Ухані - 4,43%. Це стало приводом для критики іноземними ЗМІ китайського уряду за надання недостовірної інформації стосовно кількості хворих на COVID-19 на початкових етапах пандемії. Про це пише видання The Global Time, повідомляє УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масове тестування на антитіла дасть неоціненну інформацію про COVID-19 – науковці.

Так, кількість перехворілих у 4,43% свідчить про те, що Ухань, можливо, мав у десятки разів більшу кількість хворих, ніж 50 тисяч заявлених в офіційній статистиці.

Саме так можна трактувати результати національного епідеміологічного дослідження китайського CDC. Воно було проведено серед приблизно 34 тис. людей протягом місяця після того, як КНР пережила першу хвилю спалаху COVID-19.

У МЗС КНР відповіли, що значна різниця між офіційними даними хворих на COVID-19 і виявлених потім людей з імунітетом властива не лише для їхньої країни.

"Подібні звіти з інших країн показали, що співвідношення антитіл, як правило, перевищує співвідношення офіційно зареєстрованих хворих. Така невідповідність обумовлена особливостями захворювання, звичками тих, хто шукає лікування, можливостями тестування на віруси та заходами з тестування на антитіла", - повідомили у МЗС країни.

Тож результати дослідження не можна трактувати як докази того, що КНР навмисно приховувала кількість хворих на COVID-19 на ранній стадії спалаху, впевнені експерти. Також вони не виключають, що багато людей, які могли заразитися вірусом, але мали слабкі симптоми, не звертались до лікарні та не надавали зразків для тестування.

При цьому, згідно з даними американського CDC, кількість людей з антитілами у різних частинах США, була у 2-13 разів вищою, ніж озвучена офіційно у цих регіонах, повідомляв New York Times у липні.

Іспанія також провела подібне дослідження на антитіла у квітні та травні, і виявила, що поширеність антитіл коливається від 3,7 до 6,2%. А це становить майже 3 мільйони хворих, тоді як офіційні дані інфікування COVID-19 у країні на той час становили лише 250 561 особу.

Зазначимо, що масовий скринінг на антитіла - це загальноприйнятий науковий метод проведення поглибленого дослідження для визначення середнього рівня антитіл у популяції. Таким чином визначається наявність імунітету як у окремої людини, так і у населення загалом. Визначити наявність імунітету у себе можна за допомогою ІФА-тесту на антитіла, який визначає їхню наявність і кількість (титри).

Українські Національні Новини

Здоров'я