koalitsiya-proti-zelenskogo-politolog-rozpoviv-yak-meri-trukhanov-klichko-ta-atroshenko-gotuyutsya-do-viboriv

Коаліція проти Зеленського: політолог розповів, як мери Труханов, Кличко та Атрошенко готуються до виборів

 • 20497 переглядiв

КИЇВ. 2 серпня. УНН. Мер Києва Віталій Кличко хоче перемогти на майбутніх президентських виборах за рахунок своїх колег – очільників українських міст. До коаліції проти чинного президента Володимира Зеленського можуть увійти щонайменше три міських голови. Таку думку у коментарі УНН висловив політолог Віктор Таран.

Деталі

Президентська кампанія Кличка вже стартувала, вважає Таран. Він нагадує про заяву керівника виконкому "УДАРу" Артура Палатного про те, що "УДАР" налаштований на зростання числа прихильників партії по всій Україні. Такими "прихильниками", на думку Тарана, можуть стати мер Одеси Геннадій Труханов та мер Чернігова Владислав Атрошенко.

"Нещодавно Кличко провів спільну прес-конференцію із мером Чернігова. Останній показав найкращі результати на минулих місцевих виборах. Він повністю контролює Чернігівську область.

Дещо пізніше відбувся ще один івент - Кличко і Геннадій Труханов відвідали муніципальний форум в Одесі. Подібними зустрічами Кличко намагається наростити свої електоральні м'язи – шляхом об'єднання навколо себе місцевих князьків", - каже політолог.

Додамо

Самостійно вийти на загальнонаціональний рівень ані Труханов, ані Атрошенко не зможуть, переконаний Таран. Тож обом буде вигідно "просувати" Кличка у президенти, додав політолог.

"Є такий гарний вислів: революція робиться в столиці, а вибори - у регіонах. А те, що Труханов і Атрошенко вміють робити вибори на місцях – ми це знаємо. Робиться це такими методами, як: роздача пайків, соціальні допомоги і певні інші зиски для бюджетників. І це дає результат. І вони (Труханов, Атрошенко, - ред.) можуть Кличку цей результат забезпечити", - коментує фахівець.

Окрім Труханова та Кличко, участь муніципальному форумі в Одесі взяв також голова Верховної Ради України Дмитро Разумков. Однак говорити про коаліцію Кличка та Разумкова зарано, коментує Таран.

"Разумков має гарний рейтинг, він користується довірою. Але, в силу певних обставин, він навряд чи готовий виходити на загальнонаціональний рівень і грати на президентську кампанію самостійно. Думаю, що Разумков поки що визначається, з ким він може ситуативно об'єднатися", - резюмував політолог.

В контексті

В Одесі відбувся ХVI Український муніципальний форум Асоціації міст України. Участь прийняли понад 500 мерів міст і керівників місцевого самоврядування.

Українські Національні Новини

Політика