koalitsiya-u-latviyi-viznachilasya-z-kandidatom-u-prezidenti

Коаліція у Латвії визначилася з кандидатом у президенти

 • 7796 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. Коаліційні партії у Латвії вирішили висунути на посаду президента країни Егілса Левітса, суддю суду Європейського союзу. Про це з посиланням на коментар прем'єр-міністра Крішьяніса Каріньша повідомляє агентство LETA, передає УНН.

Він вказав, що не бачить жодної причини, чому Левітс не повинен отримати підтримку більшості в сеймі - парламенті країни.

Левітс підтвердив свою готовність стати кандидатом на посаду президента.

Раніше одна з партій коаліції KPV LV заявила, що, можливо, висуне свого кандидата на пост президента. Однак у понеділок лідер партії Артуш Кайминьш повідомив, що вони вирішили підтримати єдиного кандидата від коаліції.

Опозиція сейму теж може висунути свого кандидата, але поки не називає імен. Не виключено, що це буде Раймондс Вейоніс.

Додамо, президент Латвії обирається сеймом країни. Чергові вибори глави держави відбудуться в кінці травня 2019 року.

Нагадаємо, що Левітс претендував на посаду президента в 2015 році, але в підсумку програв Раймондсу Вейонісу.

Довідка УНН: Егілс Левітс активно діє в латвійській політиці з 1980 року, в 90-х був представником Латвії в Європейському суді з прав людини. З 2004 року суддя Європейського суду, його повноваження повинні закінчитися в 2024 році.

Комісія під його керівництвом розробляла преамбулу Конституції - він наполягав на згадці християнських цінностей і латиської народної мудрості в тексті преамбули. В останні роки він активно коментував різні питання в Латвії. В 2016 році був в числі найбільш високооплачуваних посадовців ЄС, а в 2018 році став "Європейською людиною року в Латвії".

Українські Національні Новини

Новини Світу