kobolyev-rozpoviv-chogo-ochikuye-vid-peremovin-z-gazpromom-u-bryuseli

Коболєв розповів, чого очікує від перемовин з "Газпромом" у Брюселі

 • 9074 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Головним завданням перемовин з "Газпромом" у Брюсселі на наступному тижні для України є збереження транзиту газу, а також укладання нового контракту за європейським правом. Про це заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв під час прес-конференції, передає кореспондент УНН.

"Головним завданням на цих перемовинах є збереження транзиту. Це перше. Друге – ми хочемо, щоб контракт відповідав всім нормам європейського права. І якщо ці дві умови будуть виконані, ми, по-перше, будемо мати обсяги, по-друге – гарантії, що ці обсяги будуть нам або надаватися, або ці гроші будуть надаватися нам додатково, якщо російська сторона не буде виконувати свої зобов'язання", - зазначив Коболєв.

За його словами, саме команда "Нафтогазу" ще при підписанні контракту 2009 року наполягла на тому, щоб він був підписаний за Швецьким правом, оскільки спори розглядаються саме в Стокгольмі, а не в Москві.

При цьому він додав, що до негативних наслідків контракту 2009 року призвело те, що перемовини велись у "кулуарний спосіб".

Нагадаємо, у зв'язку з відсутністю російських експертів на сьогоднішніх технічних тристоронніх консультаціях щодо транзиту газу між Україною, Росією і Євросоюзом навряд чи можна очікувати фінальних домовленостей на політичному рівні наступного тижня, 21 січня.

Українські Національні Новини

Економіка