kobolyev-rozpoviv-scho-ochikuye-na-ukrayinsku-gts-pislya-zapusku-pivnichnogo-potoku-2

Коболєв розповів, що очікує на українську ГТС після запуску "Північного потоку-2"

 • 19758 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. У разі запуску газопроводу "Північний потік-2" разом із "Турецьким потоком" призведе до повної зупинки транзиту через українську газотранспортну систему (ГТС) й вимагатиме демонтажу "труби". Про це повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв в ефірі радіо НВ, передає УНН.

"Якщо буде "Північний потік" і "Турецький потік", то буде не 10-15 млрд (кубометрів газу транзиту на рік, які були гарантовані Україні у разі введення в дію "Північного потоку-2" – ред.), а буде 0. Поганий сценарій. Велику частину ГТС треба буде просто демонтувати", - зазначив чиновник.

За його словами, протидіяти цьому можна за допомогою міжнародного тиску на РФ і блокування будівництва "Північного потоку-2", а також за допомогою санкцій. Крім того, вплинути на дії РФ, на думку голови "Нафтогазу", можуть судові справи в арбітражному суді. За оцінкою чиновника, вірогідність завершення будівництва "Північного потоку-2" становить 60 на 40.
При цьому він додав, що транзит російського газу дає Україні прибуток в розмірі 3% ВВП.

Нагадаємо, судно Pioneering Spirit приступило до укладання газопроводу "Північний потік-2" в Фінляндії. Реалізація проекту йде за графіком, вже укладено близько 370 км газопроводу.

Українські Національні Новини

Політика