kolektiv-ukrkinokhroniki-prosit-zelenskogo-zakhistiti-yogo-vid-reyderskoyi-ataki-z-boku-narodnogo-deputata-tkachenka

Колектив "Укркінохроніки" просить Зеленського захистити його від рейдерської атаки з боку народного депутата Ткаченка

 • 9072 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики на чолі з народним депутатом Олександром Ткаченком організував рейдерську атаку на державне підприємство “Укркінохроніка”. Про це заявили громадські організації за підсумками виїзного засідання парламентського комітету з питань “Укркінохроніки”, передає УНН.

Керівництво державного підприємства "Українська студія хронікально-документальних фільмів" звернулося до Президента Володимира Зеленського з проханням захистити єдине в своїй сфері підприємство кінохроніки.

Директор ДП "Укркінохроніка" Аліна Хорошилова заявила про спроби захопити підприємство з метою подальшого використання майнових об'єктів "Укркінохроніка" в приватних цілях. Хорошилова назвала замовником рейдерської атаки народного депутата Олександра Ткаченка: "Днями у нас відбулося виїзне засідання Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики під головуванням народного депутата Олександра Ткаченка, який питаеться організувати рейдерське захоплення нашого підприємства. Ці дії Ткаченко пов'язані з його приватними інтересами в сфері кіновиробництва. Ткаченко є фактичним власником ЗАТ "Одеська кіностудія", яка під його керівництвом не знімає взагалі, ні за державні гроші, ні за гроші власника ".

Ряд громадських організацій ( "Асоціація фотохудожників України", "Київ Мистецький", "Історичний Київ", "Стародавній Київ") підтримали трудовий колектив ДП "Укркінохроніка" та закликали зупинити рейдерське захоплення підприємства.

Джерела в Міністерства культури і інформаційної політики повідомляють, що спроба Ткаченко захопити об'єкти ДП "Укркінохроніка" пов'язані з приватними інтересами Ткаченко в сфері кіновиробництва. Ткаченко є фактичним власником ЗАТ "Одеська кіностудія", двох кінопрокатних компаній і мережі кінотеатрів "Лінія кіно". З 2018 року співвласником Одеської кіностудії став девелопер-забудовник (SAGA Development) Андрій Вавриш. Більше двох років Ткаченко і Вавриш спільно займаються кінобізнесом.

Представники комітету Ткаченко та Міністерства культури і інформаційної політики звинуватили керівництво ДП "Укркінохроніка" в доведенні підприємства до банкрутства та неналежним зберіганні архіву.

"Викликає занепокоєння і той факт, що глава комітету пан Олександр Ткаченко публічно маніпулює фактами і ігнорує документи, які підтверджують відсутність заборгованості у кіностудії. Стверджує, що керівництво студії доводить її до банкрутства, що абсолютно не відповідає дійсності. Такі дії пана Ткаченка виявляють бажання народного депутата знищити кіностудію, позбавити українців літописної пам'яті та культурної спадщини ", - заявили в ДП" Укркінохроніка ".

Державне підприємство "Українська студія хронікально-документальних фільмів (ДП" Укркінохроніка ") - студія хронікально-документальних фільмів, створена в 1931 році в Харкові на базі Товариства друзів радянського кіно, з 1939 року знаходиться в Києві. Випускала документальні фільми і кіножурналах "Радянська Україна", "Молодь України", "Піонерія", "Україна спортивна", "Україна сьогодні", під час Другої світової війни діяли фронтові кіногрупи.

Українські Національні Новини

Політика