koli-zakinchatsya-direktorski-povnovazhennya-sitnik-zayaviv-scho-ne-zalishitsya-u-nabu

Коли закінчаться директорські повноваження: Ситник заявив, що не залишиться у НАБУ

 • 22397 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. У квітні цього року закінчується термін повноважень у директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника, після чого він більше не має наміру залишатися в цьому органі. Про це він повідомив на сьогоднішній пресконференції, відповідаючи на запитання кореспондента УНН.

Деталі

Зокрема, він спростував інформацію про те, що планує перейти на посаду заступника директора, яку нещодавно звільнив його колега Андрій Новак, отримавши попередньо 1,2 млн грн зарплати.

"Мимо", - прокоментував Ситник версію про те, що він може залишитися в бюро на посаді заступника директора.

Разом з тим, ділиться своїми планами на майбутнє з журналістами Ситник відмовився.

У контексті

Артем Ситник очолює НАБУ сьомий рік, незважаючи на офіційний статус корупціонера. 15 квітня - останній день його роботи на посаді директора. До цього часу або повинен бути обраний новий директор, або повноваження переходять до першого заступника директора бюро, яким на сьогодні є Гізо Углава, який прибув свого часу в Україну разом з "грузинським десантом" Михайла Саакашвілі.

Деякі цифри про НАБУ

За час каденції Ситника бюджет бюро виріс з 857 млн грн до 1 млрд 327 млн грн, детективи обзавелися автопарком на суму майже 4 млн доларів, проте довіра до них впала з 35% до 16%. Більше ніж НАБУ українці стали довіряти всім іншим правоохоронним органам, зокрема прокуратурі, поліції та СБУ.

Українські Національні Новини

Політика