kolishni-lideri-yes-zaklikayut-g7-zabezpechiti-covid-vaktsinatsiyu-malozabezpechenim-po-vsomu-svitu

Колишні лідери ЄС закликають G7 забезпечити COVID-вакцинацію малозабезпеченим по всьому світу

 • 15385 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Сто колишніх президентів, прем'єр-міністрів, міністрів закордонних справ закликали багаті країни Групи семи (G7) забезпечити вакцинацію від коронавірусу для малозабезпечених по всьому світу, щоб допомогти зупинити мутацію вірусу і запобігти новій всесвітній загрозі. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Напередодні саміту G7, який відбудеться в п'ятницю у Великій Британії за участю президента США Джо Байдена і лідерів Великої Британії, Франції, Німеччини, Італії, Канади та Японії, колишні світові лідери закликали країни Групи семи зробити доступною вакцинацію від коронавірусу для малозабезпечених людей.

"Підтримка з боку G7 і G20, яка робить вакцини легкодоступними для країн з низьким і середнім рівнем доходів, є не актом благодійності, а скоріше відповідає стратегічним інтересам кожної країни", - йдеться в офіційному листі.

Лист із заявою підписали експрем'єр-міністри Великої Британії Гордон Браун і Тоні Блер, колишній генеральний секретар ООН Пан Гі Мун і 15 колишніх африканських лідерів.

На їхню думку, лідери G7 й інші представники, запрошені на саміт, повинні гарантувати спрямування приблизно 30 млрд дол. на рік протягом двох років на боротьбу з пандемією в усьому світі.

"Для G7 це - не благодійність, це - самозахист, щоб зупинити поширення, мутацію і повернення хвороби, яка загрожує всім нам", - заявив Гордон Браун.

Додамо

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон має намір закликати лідерів Групи семи (G7) здійснити вакцинацію населення у всьому світі до кінця 2022 року.

За інформацією канцелярії глави британського уряду, реалізація глобального плану з імунізації повинна включати в себе "збільшення виробництва вакцин і зниження бар'єрів для міжнародного поширення цих вакцин" державами G7.

Українські Національні Новини

Новини Світу