kolishnikh-britanskikh-pilotiv-verbuyut-na-sluzhbu-v-kitayskiy-armiyi-minoboroni-korolivstva

Колишніх британських пілотів вербують на службу в китайській армії - Міноборони Королівства

 • 168270 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Британський уряд заявив, що він робить кроки, щоб зупинити спроби Китаю завербувати чинних і колишніх британських військових льотчиків для навчання китайських збройних сил, передає УНН.

Деталі

У вівторок ВВС повідомила, що до 30 колишніх військових льотчиків вирушили на навчання членів Народно-визвольної армії Китаю.

"Ми робимо рішучі кроки, щоб зупинити китайські схеми вербування, які намагаються наймати військовослужбовців та колишніх пілотів збройних сил Великої Британії для навчання особового складу Народно-визвольної армії Китаю в Китайській Народній Республіці", - йдеться у заяві.

Міністр збройних сил Джеймс Хіпі сказав Sky News, що таке вербування викликало занепокоєння в Міністерстві оборони протягом "кількох років", і британська контррозвідка уважно стежила за цим.

За словами західних офіційних осіб, спроби полювання за пілотами продовжуються і останнім часом набирають обертів.

"Відставних британських пілотів використовують для того, щоб допомогти зрозуміти, як діють західні літаки та пілоти, і отримати інформацію, яка може виявитися життєво важливою у разі будь-якого конфлікту, наприклад, через Тайвань", - пише ВВС.

Великобританія вперше дізналася про невелику кількість випадків вербування колишніх військових льотчиків у 2019 році, які розглядалися в індивідуальному порядку. Пандемія Covid-19 уповільнила спроби, коли поїздки до Китаю були майже неможливими, але зараз кількість спроб збільшилася, що призвело до цього попередження.

Офіційні особи заявили, що пілотів набирали через посередників, які займаються пошуком персоналу.

Додамо

Минулого тижня Джеремі Флемінг, директор британського шпигунського агентства GCHQ, заявив, що Китай використовує свої фінансові та наукові можливості для маніпулювання технологіями таким чином, що ставить під загрозу глобальну безпеку, попередивши, що ці дії можуть становити "величезну загрозу для всіх нас".

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В МОЗ розповіли про нюанси вакцинації дітей

     • 319234 переглядiв

    Нові атаки рф: киян закликали економити воду та електрику

     • 220799 переглядiв