kolishniy-cheskiy-viyskoviy-otrimav-21-rik-vyaznitsi-za-uchast-u-viyni-proti-ukrayini

Колишній чеський військовий отримав 21 рік в'язниці за участь у війні проти України

 • 18310 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. У вівторок Празький міський суд відправив у в'язницю на 21 рік 44-річного Мартіна Сукупа, який брав активну участь у бойових діях в Україні на боці проросійських бойовиків. Сукуп не повернувся з України та був визнаний винним у втечі від правосуддя. Про це пише УНН з посиланням на Novinky.cz.

Цитата

"У нас не було сумнівів у тому, що підсудний залишив територію Чеської Республіки, поїхав на Україну і приєднався до відповідних структур сепаратистських груп", - сказала голова Сенату Сільві Слєпічкова, додавши, що це, вочевидь, підтверджується свідченнями свідків та фото в соцмережах, статтями з українських газет.

Деталі

За словами Слєпічкової, на розмір покарання здебільшого вплинуло те, що Сукуп зловживав навичками командування, набутими під час служби в чеській армії, і тим фактом, що він брав участь у бойових діях набагато активніше, ніж інші обвинувачені у аналогічних справах.

Відповідно до вироку, Сукуп у 2014 році вирішив поїхати в Україну та взяти участь у бойових діях на боці проросійських бойовиків в армії самопроголошеної "Донецької Народної Республіки". Потім принаймні до 2018 року він працював в армії бойовиків танкістом, командиром танкової роти, а потім - командиром дивізіону.

Згідно з вироком, він брав участь у боях за міста Краматорськ та Горлівка, в яких загинула тисяча українських солдатів.

За словами сім'ї Сукупа та знайомих, він завжди цікавився армією, був схильний до війни і хотів брати участь у закордонних місіях у складі чеської армії. Сукуп також служив у чеській армії, доки був звільнений 1997 року.

Додамо

Раніше в Чехії засудили цілу низку осіб, які брали участь у діяльності незаконних збройних угруповань "ДНР" і "ЛНР". Частина таких вироків теж винесена заочно: засуджені, найімовірніше, переховуються на окупованій частині Донбасу.

Українські Національні Новини

Новини Світу