kolishniy-prezident-braziliyi-dast-svidchennya-u-spravi-pro-yuvelirniy-skandal

Колишній президент Бразилії дасть свідчення у справі про ювелірний скандал

 • 574423 переглядiв

КИЇВ. 15 березня. УНН. Міністр юстиції Флавіо Діно заявив, що колишнього президента Бразилії Жаїра Болсонара буде викликано для надання свідчень у рамках розслідування тверджень про те, що він намагався незаконно ввезти в країну розкішні коштовності на суму 3,2 мільйона доларів. Про це УНН інформує з посиланням на Reuters.

Деталі

Минулого тижня уряд президента Луїса Інасіо Лули да Сілви закликав владу розслідувати твердження про те, що Болсонару та його оточення могли спробувати уникнути декларування дорогих коштовностей, подарованих урядом Саудівської Аравії Болсонару та його дружині Мішель у 2021 році.

Ювелірні вироби було вилучено митниками у жовтні того ж року після того, як було виявлено у рюкзаку помічника уряду.

Діно не назвав термін, протягом якого Болсонару має дати свідчення про коштовності.

«Якогось моменту… колишнього президента республіки викличуть для надання свідчень. Якщо він не з'явиться, виникне нова ситуація, за якої може бути, а може й не спрацьовувати механізми міжнародного співробітництва», — сказав він.

Міністр додав, що влада продовжує розслідування, переглядаючи ряд матеріалів, включаючи зображення, фільми та звіти, і, можливо, їм також доведеться звернутися до експертів за доказами.

Болсонару відкинув звинувачення, а його адвокат Фредерік Вассеф наполягає на тому, що колишній президент офіційно заявив про ці предмети і що «в його поведінці не було порушень».

Додамо

Болсонару залишається в США з того часу, як залишив Бразилію у грудні минулого року, за два дні до закінчення свого президентського мандата.

Українські Національні Новини

Новини Світу