kolishniy-prezident-chekhiyi-pidtrimav-antikoronavirusniy-miting-u-prazi

Колишній президент Чехії підтримав мітинг проти карантинних обмежень у Празі

 • 17563 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. У столиці Чехії Празі у неділю пройшов один з найбільших за час пандемії мітинг проти карантинних заходів за участі відомих особистостей. Зокрема, на мітингу виступив колишній президент країни Вацлав Клаус. Про це повідомляє "Радіо Свобода", інформує УНН

"У центрі Праги зібралися кілька тисяч осіб, багато хто був без масок, соціальна дистанція не дотримувалася. Збори порушували діючі обмеження, однак поліція не стала їх розганяти. Акцію підтримали представники підприємств сфери послуг та закладів культури, які зараз закриті через карантинні заходи. З 27 грудня у Чехії знову введений локдаун у зв'язку з різким зростанням числа інфікованих. Працює тільки частина магазинів, у нічний час введена комендантська година, не працюють підйомники на гірськолижних курортах", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на демонстрації виступили популярний рок-співак і актор Даніель Ланда і колишній президент Чехії Вацлав Клаус, відомий своїми правими поглядами і критикою Європейського Союзу, а також запереченням реальності глобального потепління.

"За словами Клауса, карантинні заходи ніяк не допомагають знизити захворюваність і, при цьому, руйнують економіку. Він також виступив проти загальної вакцинації, заявивши, що колективний імунітет виробиться у будь-якому випадку після того, як більшість населення перехворіє", - пишуть у виданні.

Вказується, що Чехія на одному з перших місць у світі по числу інфікованих та померлих на душу населення - за офіційними даними, перехворіли COVID-19 вже близько 8% населення країни, померли від інфекції більш як 0,1%.

Як повідомлялося раніше в УНН, у Німеччині через COVID-19 померло вже понад 40 тис. осіб.

Українські Національні Новини

Здоров'я