kolishniy-prezident-tayvanyu-pid-chas-vizitu-do-pekina-nespodivano-zayaviv-scho-mi-vsi-kitaytsi

Колишній президент Тайваню під час візиту до Пекіна несподівано заявив, що "ми всі китайці"

 • 716604 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Люди з обох боків Тайванської протоки є етнічними китайцями і мають одних предків, заявив у вівторок колишній президент Тайваню Ма Інцзю на початку історичного візиту до Китаю. Про це інформує Reuters, передає УНН.

Деталі

Ма, який перебував при владі з 2008 по 2016 рік, є першим колишнім чи чинним президентом Тайваню, який відвідав Китай після того, як переможений уряд Китайської Республіки утік на Тайвань у 1949 році наприкінці громадянської війни з комуністами.

Він перебуває з візитом на тлі загострення напруженості, оскільки Пекін використовує політичні та військові засоби, щоб спробувати чинити тиск на демократично керований Тайвань, щоб той визнав суверенітет Китаю.

«Люди по обидва боки Тайванської протоки — китайці, нащадки Янь та Жовтого імператорів», — сказав Ма в коментарях, наданих його офісом.

Ма використовував формулювання китайською мовою, маючи на увазі етнічну, а не національну приналежність.

Нащадки Янь і Жовтого імператорів - це вираз, що стосується спільних предків китайців.

Додамо

Згідно з опитуваннями, більшість тайванців більше не ідентифікують себе як китайці.

Візит Ма є частиною інформаційно-роз'яснювальної роботи основної опозиційної партії Тайваню, Гоміньдан. Гоміньдан традиційно виступає за тісні стосунки з Китаєм, але категорично заперечує свою пропекінську позицію.

Президент Тайваню Цай Інвень неодноразово пропонувала Китаю переговори, але отримувала відмову, оскільки Китай вважає її сепаратисткою.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Сил оборони відбили 24 атаки противника на чотирьох напрямках

     • 317361 переглядiв