kolishniy-tsentralniy-gastronom-stolitsi-vidrestavruyut

Колишній Центральний гастроном столиці відреставрують

 • 10006 переглядiв

КИЇВ. 26 грудня. УНН. Департамент охорони культурної спадщини розглянув і погодив реставрацію пам’ятки архітектури та містобудування місцевого значення колишнього Центрального гастроному. Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація, передає УНН.

"Департамент охорони культурної спадщини розглянув питання щодо погодження "Проекту першочергових протиаварійних робіт на пам’ятці архітектури та містобудування місцевого значення на вул. Хрещатик, 40/1" і, діючи в межах наданих повноважень, за умови дотримання вимог чинного законодавства та інших діючих нормативно-правових документів, цим листом погоджує реставраційну частину наданого проекту", – повідомили у відомстві.

Відповідне погодження підписане директором Департаменту Олександром Никоряком.

"Уже невдовзі будуть розпочаті протиаварійні та реставраційні роботи", – повідомив Никоряк.

Також пропонують започаткувати можливість викупу пам’ятки у комунальну власність.

Нагадаємо, 20 червня 2017 року у колишньому гастрономі на Хрещатику сталась пожежа. На місце події негайно виїхали поліція та пожежники. З метою забезпечення громадської безпеки правоохоронці перекрили частину вулиць Хрещатик та Богдана Хмельницького і забезпечили під’їзд спецтехніки.

У результаті пожежі вогонь знищив другий та третій поверхи приміщення центрального гастроному, а також пошкодив перекриття будівлі.

Як повідомляв УНН, у деяких магазинах у столичній будівлі через пожежу сталися обвали.

Українські Національні Новини

Культура