kolishnogo-ministra-simyi-nimechchini-pozbavili-doktorskogo-zvannya-cherez-plagiat

Колишнього міністра сім'ї Німеччини позбавили докторського звання через плагіат

 • 16337 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Колишнього міністра сім'ї Німеччини, Франциска Гіффі була позбавлена ​​докторського звання після того, як університет, який її перевірив, виявив, що наукова праця була створена з "обманом". Про це повідомляє УНН з посиланням на DPA.

Деталі

Раніше у четвер Берлінський університет вільних справ оголосив, що одноголосно вирішив позбавити Гіффі титулу, дійшовши висновку про "обман щодо незалежності її наукової роботи".

Університет виявив, що роботи інших авторів були використані в дипломній роботі без належного їх цитування чи визнання.
"Як і в минулому, я дотримуюсь своєї заяви, що подала роботу в 2009 році, наскільки мені відомо і з чистим сумлінням", - сказала вона.

Контекст

Втрата вченого звання є "особистим ударом" для політика соціал-демократа (СДПН), яка сподівається стати мером Берліна після виборів у вересні.

У травні Гіффі став міністром сім'ї. Тоді вона сказала, що навіть якщо університет вирішить справу проти неї, вона все одно буде прагнути бути провідним кандидатом СДПН на місцевих виборах у Берліні.

У листопаді Гіффі вже перестала використовувати докторське звання, після першого розслідування, проведеного університетом, їй зробили догану, але звання не забрали.

Доповнення

За останні роки кілька відомих німецьких політиків були змушені залишити свої пости після звинувачень у плагіаті при написанні докторських дисертацій.

Першим і найбільш відомим у цьому переліку став член партії Християнсько-демократичний союз (ХДС) Карл-Теодор цу Ґуттенберґ, який 2011 року, на час виявлення плагіату, був міністром оборони. Скандал з плагіатом закінчив його політичну кар'єру.

Перевіряли на плагіат і дисертацію колишньої міністерки оборони ФРН, яка зараз очолює Єврокомісію, Урсулу фон дер Ляєн.

Свою наукову роботу фон дер Ляєн захистила в 1990 році. Після того, як їй стали закидати плагіат, фон дер Ляєн сама попросила вищий навчальний заклад перевірити її наукову роботу. У 2016 році сенат Медичної вищої школи Ганновера більшістю голосів підтвердив збереження наукового ступеня доктора наук за нею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НСТУ відповіли на звинувачення про плагіат у виступі Go_A на Євробаченні

Українські Національні Новини

Новини Світу