kolishnomu-treneru-mariupolya-povidomili-pro-pidozru-u-spravi-dogovirnikh-matchiv

Колишньому тренеру "Маріуполя" повідомили про підозру у справі "договірних матчів"

 • 8454 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Колишньому головному тренеру "Маріуполя" Олександру Севідову повідомили про підозру у кримінальному провадженні про "договірні матчі" щодо скандального матчу "Маріуполь - Гірник-Спорт", в якому приазовці перемогли з рахунком 3:1. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook очільник профспілки футболістів Олег Печерний, передає УНН.

"За отриманою інформацією, колишньому головному тренеру "Маріуполя" вручено підозру в кримінальній справі! Це кримінальна справа, відкрита по матчу першої ліги, між "Маріуполем" і "Гірник-Спорт" у сезоні 2016-го. Матч потрапив під підозру, що гра була договірна. Дуже хочеться почути правду про цю кримінальну справу від правоохоронних органів України та від Федерації футболу України", - написав він.

Нагадаємо, у 2016 році на матч 19-го туру Першої ліги "Іллічівець" - "Гірник-Спорт" була поставлена ​​рекордна сума для українського футболу - близько 275 тисяч доларів, з яких 255 тисяч припали на перемогу господарів, що є абсолютним рекордом для всього українського футболу у 2016 році.

Також нагадаємо, що Національна поліція України розслідує сьогодні кримінальне провадження за фактом проведення договірних матчів між українськими футбольними клубами. У рамках провадження було проведено два масштабних рейди з обшуками. За попередніми даними, до футбольної корупції і нечесних ігор можуть бути причетні близько 35 футбольних клубів і понад 300 осіб.

У ФФУ, коментуючи гучне кримінальне розслідування, пообіцяли масові дискваліфікації всіх причетних.

"Як тільки слідство збере достатньо доказів причетності підозрюваних до організації або участі в договірних матчах, такі матеріали будуть передані в органи здійснення футбольного правосуддя ФФУ, які будуть вирішувати питання про відсторонення корумпованих функціонерів від будь-якої діяльності, пов'язаної з футболом", - зазначив з цього приводу Генеральний секретар ФФУ Юрій Запісоцький.

Раніше президент ФФУ Андрій Павелко пообіцяв, що правова оцінка буде дана діям кожного, хто весь цей час брав участь у договірних матчах.

Українські Національні Новини

Новини Світу