kolomoyskiy-vistupiv-za-zblizhennya-z-rosiyeyu-nyt

Коломойський виступив за зближення з Росією - NYT

 • 16809 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Український бізнесмен Ігор Коломойський заявив, що Україні пора повернути назад в сторону Росії. Про це пише The New York Times, цитуючи бізнесмена, передає УНН.

"Коломойський, якого багато хто вважає найвпливовішою фігурою в Україні за межами уряду, з огляду на його роль покровителя недавно обраного президента Володимира Зеленського, відчув вражаючу зміну настрою: за його словами, Україні пора відмовитися від Заходу і повернути назад в сторону Росії", - пише видання.

"Вони сильніше в будь-якому випадку. Ми повинні поліпшити наші відносини", - сказав він, порівнюючи силу Росії з силою України.

"Люди хочуть миру, доброго життя, вони не хочуть воювати. А ви, - Америка, - змушуєте нас воювати і навіть не даєте нам грошей для цього", - додав він.

Як зазначає видання, його коментарі, мабуть, "відображають, принаймні частково, його корисливе невдоволення тим, що західні дипломати і Міжнародний валютний фонд покладалися на президента, щоб не дати Коломойському відновити контроль над банком, забраним у нього і співвласника в 2016 році на тлі звинувачень у розкраданні на кілька мільярдів доларів".

"Але які б не були його мотиви, геополітичні погляди Коломойського мають значення, адже аналітики і західні дипломати вважають, що він має широкий вплив на адміністрацію Зеленського", - йдеться в статті.

При цьому видання відзначає, що в той час як Зеленський продовжує підтримувати більш тісні зв'язки з Заходом, "він також, схоже, готовий взаємодіяти з Росією більш безпосередньо, ніж його попередник". "Зеленський недавно запропонував зустрітися з Путіним без присутності західних лідерів, заявив у вівторок колишній президент Казахстану", - нагадали в виданні.

Раніше колишній президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв запропонував організувати зустріч президентів Росії і України.

Українські Національні Новини

Політика