kolyshnii-futbolnyi-bos-ispanii-rubiales-zaareshtovanyi-v-aeroportu-madryda

Колишній футбольний бос Іспанії Рубіалес заарештований в аеропорту Мадрида

 • 30474 переглядiв

Колишній іспанський футбольний бос Луїс Рубіалес був заарештований в аеропорту Мадрида у зв'язку зі звинуваченнями в корупції, включаючи незаконні контракти, безгосподарність і відмивання грошей під час його президентства в Іспанській футбольній асоціації.

Луїс Рубіалес, колишній президент Іспанської футбольної асоціації, був заарештований у зв'язку зі звинуваченнями в корупції, - співробітники поліції взяли Рубіалеса під варту в аеропорту Мадрида, передає УНН із посиланням на El Pais.

Деталі

Громадянська гвардія заарештувала колишнього президента Королівської федерації футболу Іспанії (RFEF) Луїса Рубіалеса після приземлення цієї середи в аеропорту імені Адольфо Суареса в Мадриді на рейсі з Домініканської Республіки, де він був у відрядженні. "Після арешту Рубіалеса перевели до приміщення збройного інституту в Т-4, де в присутності адвокатів у нього зняли відбитки пальців і зачитали його права як затриманого", - пише іспанське видання.

Вказується, що Рубіалес перебуває під слідством за підозрою в укладанні незаконних контрактів під час його п'ятирічного президентства в RFEF.

Серед ймовірних злочинів у цій справі - корупція в ділових операціях, недобросовісне адміністрування та відмивання грошей.

Два тижні тому слідчі вже проводили обшуки в штаб-квартирі асоціації та будинку Рубіалеса в Гранаді на півдні Іспанії. За повідомленням радіостанції Cadena Ser, співробітники цивільної поліції Guardia також вилетіли до Домініканської Республіки, щоб обшукати там будинок Рубіалеса.

Слідами Андрія Шевченка: нападник Жирони Артем Довбик вражає Європу бомбардирськими досягненнями02.04.24, 14:04

Довідково

Луїс Рубіалес очолював іспанську федерацію у 2018-2023 роках. Він став 26-м президентом в історії RFEF і змінив на посаді Анхеля Марію Вільяра.

Колишній президент Федерації футболу Іспанії Рубіалес також відомий тим, що міцно обійняв і поцілував у губи футболістку збірної Іспанії Дженні Ермосо, після того, як іспанки перемогли на чемпіонаті. Виник скандал, а ФІФА відсторонила очільника іспанської федерації від посади. У підсумку, 46-річний Рубіалес під тиском подав у відставку.

Футбол: Україна зіграє товариські матчі з Німеччиною, Польщею та Молдовою у червні19.03.24, 13:21

Популярні

Новини по темі