komandu-trukhanova-zvinuvatili-v-zhorstokomu-povodzhenni-z-delfinami-i-zabudovi-mista-pid-viglyadom-velikogo-budivnitstva-zelenskogo

Команду Труханова звинуватили в жорстокому поводженні з дельфінами і забудові міста під виглядом "Великого будівництва" Зеленського

 • 15704 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Одеські зоозахисники б'ють на сполох і вимагають закрити дельфінарій "Немо". Про це УНН розповів глава Громадської організації "Зелений лист" Владислав Балінський.

Деталі

За його словами, протистояння одеситів з міською владою триває вже не перший рік. Одесити впевнені, що тварини міститися в небезпечних умовах, але дельфінарій належить людям мера Геннадія Труханова, тому на крик зоозахисників ніхто не реагує.

"Одесити дуже переживають за дельфінарій, постійно виходять на мітинги, але мова йде не просто про бізнес, а про бізнес, який інкорпорований дуже щільно з міською владою. Зараз, якщо ви звернули увагу, міська влада та органи місцевого самоврядування в Одесі сформували непробивний пул, там і ЗМІ, і поліція - всі фактично їх "кришують", - підкреслив Балінський.

За словами екоактивісти, дійшло до того, що в дельфінарій не може потрапити навіть державна інспекція.

"Якщо подивитися, то можна побачити десятки заяв в екологічну інспекцію за різними фактами, пов'язаними з дельфінами і жорстоким поводженням. Але коли інспекція виходить на перевірку, її просто не допускають", - уточнив він.

Дельфінарій "Немо" належить депутату міськради Одеси Андрію Кисловському, партійному функціонеру Труханова, а також його першому заступнику Михайлу Кучуку, який відповідає за будівництво.

"Щоб ви розуміли масштаб будівельних афер, частина проектів, які будує зараз Кисловський прикриті банером "Велике будівництво" (держпрограма Президента Володимира Зеленського - ред). Конкретний приклад - є спортивний комплекс, Кисловський викупив там сарайчик і відразу отримав землевідведення від міста, прилаштував до цього комплексу величезну 14-поверхову будівлю, фактично на території скверу Олімпієць. Він дуже ефективно взаємодіє з міською владою. А зараз йому ще простіше, тому що Михайло Кучук є співвласником", - пояснив він.

За інформацією Балінського, дельфінарій Кисловського-Кучука продовжує працювати навіть в окупованому Криму.

Доповнення

В Одесі в дельфінарії "Немо" дельфін покусав дитину. Відео інциденту, яке зняла мама малюка, поширили в одеських пабліках. 

Також готель - дельфінарій "Немо" звинуватили в зливі нечистот в море, але сам готель все категорично спростовує

До теми

До 2017 року дельфінарій "Немо" функціонував в Києві, але був скандально закритий. Причинами послужили відсутність дозвільної документації на будівництво і незаконне використання міської каналізації.

Українські Національні Новини

Суспільство