komanduvach-oos-na-donbasi-perebuvayut-11-tisyach-rosiyskikh-viyskovikh

Командувач ООС: на Донбасі перебувають 11 тисяч російських військових

 • 9319 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. У складі ворожих військових формувань на окупованому Донбасі перебувають11 тис. російських військових, а основу їх озброєння складає радянська техніка. Про це розповів командувач Операції генерал-лейтенант Сергій Наєв, повідомляє УНН з посиланням на сторінку ООС у Facebook.

"Нам відомо про наявність на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей російських регулярних військових формувань – першого та другого армійських корпусів загальною чисельністю близько 32 тис. осіб, 11 тис. з яких – росіяни. Керівні посади цих формувань обіймають кадрові офіцери та генерали Збройних сил Росії", - підкреслив Наєв.

Він також зауважив, що ці дані стосуються не "добровольчого ополчення так званих "ЛНР/ДНР", а регулярних підрозділів, які підпорядковуються штабу восьмої загальновійськової армії. Вона дислокується в місті Новочеркаську Російської Федерації.

"Основу їхнього озброєння становить радянська техніка, втім, не рідкість на частково окупованих територіях і сучасне російське озброєння, зокрема, засоби радіоелектронної боротьби "Репеллент", "Житель", "Шиповник-Аеро". Саме за допомогою цих комплексів російсько-окупаційні війська перешкоджають роботі БПЛА СММ ОБСЄ на окупованих територіях Донецької та Луганської областей і на глибину до 60 км від лінії розмежування на території, контрольованій Урядом України", - додав командувач ООС.

Нагадаємо, 26 грудня бойовики 7 разів порушили режим припинення вогню. При цьому зафіксовано 1 випадок застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами. 

Раніше повідомлялося, що за час ООС Україна повернула під свій контроль декілька населених пунктів.

Українські Національні Новини

Політика