komanduvach-os-poyasniv-scho-oznachaye-chervoniy-rezhim-u-zoni-provedennya-operatsiyi

Командувач ОС пояснив, що означає "червоний" режим у зоні проведення операції

 • 15543 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Тимчасові обмеження для населення на території проведення операції Об’єднаних сил можуть запроваджуватися для збереження життя громадян. Режим найвищого рівня – "Червоний". Про це в інтерв’ю  УНН розповів командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв.

"Особливий порядок в певних районах або населених пунктах запроваджується за моїм рішенням для збереження життя і здоров’я громадян, або для проведення спеціальних заходів. Наприклад, під час активізації бойових дій у конкретному районі, або для переміщення підрозділів", - розповів Наєв.

Він наголосив, що обмеження можуть запроваджуватися тимчасово, допоки існує небезпека або необхідність блокування району.

"За таких умов оголошується режим "Червоний", за яким в’їзд-виїзд можуть здійснювати тільки особи та транспортні засоби Об'єднаних сил. Про видачу населенню будь-яких перепусток мова взагалі не йде. Під час оголошення "Жовтого" режиму лише посилюються заходи контролю за переміщенням громадян та транспортних засобів", - пояснив командувач.

Як повідомив командувач ОС, "Червоний" режим оголошували декілька разів в зв’язку з виконанням завдань за призначенням підрозділів ОС. Зокрема, йдеться про Авдіївку, КПВВ "Майорськ" та інші.

Нагадаємо, 30 квітня формат АТО на Донбасі змінився на операцію Об’єднаних сил.

Українські Національні Новини

Політика