komanduvach-vms-rozpoviv-pro-mifichnu-flotiliyu-boyovikiv-dnr

Командувач ВМС розповів про міфічну флотилію бойовиків "ДНР"

 • 14418 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Самопроголошена "ДНР" створила там міфічну флотилію, зібравши рибальські човни. Там десь 20-25 швидкохідних човнів. Про це сказав командувач ВМС України, адмірал Ігор Воронченко в інтерв'ю DW, передає УНН.

"Самопроголошена "ДНР" створила там міфічну флотилію, зібравши рибальські човни. Там десь 20-25 швидкохідних човнів. З їхнього боку, на маріупольському напрямку, стоїть якийсь там "9-й полк морської піхоти". У "ДНР" його ще й назвали цікаво - "штурмовий полк морської піхоти", - наголосив Воронченко.

За його словами, за 10 місяців перебування там цієї "бригади" так званої морської піхоти співвідношення сил на нашу користь. Прямих зіткнень на морі не було.

Нагадаємо, 10 грудня Воронченко заявив, що Російська Федерація здійснює в окупованому Криму інтенсивну підготовку своїх військ.

Як повідомляв УНН, 25 листопада російський спецназ захопив два українських катери і буксир біля берегів анексованого Росією півострова Крим на підході до Керченської протоки. Україна повідомила, що Прикордонна служба ФСБ Криму і Севастополя обстріляла і затримала три українських військових корабля, які намагалися пройти через Керченську протоку. При затриманні були поранені декілька військовослужбовців збройних сил України, а також пошкоджені морські судна.

Українські Національні Новини

Політика