komarovskiy-rozpoviv-chi-mozhut-plr-i-kt-pri-kovid-ne-pokazati-khvorobu

Комаровський розповів, чи можуть ПЛР і КТ при "ковід" не показати хворобу

 • 154852 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Відомий лікар Євген Комаровський розповів, чи можуть комп'ютерна томографія (КТ) та ПЛР-тест "не помітити" у людини "ковід", а також порадив всім, хто відчуває себе недобре, сидіти вдома, передає УНН з посиланням на його сайт.

Так, один з Інтернет-користувачів поцікавився у Євгена Комаровського, чи можуть бути негативним результат ПЛР-тестування і комп'ютерної томографії легенів при наявності коронавірусу в організмі людини.

"Звичайно може. Наприклад, тест ПЛР дав помилково негативні результати (як може бути і псевдопозитивний). А ураження легень є далеко не у всіх пацієнтів з ковідом-19. Тож КТ може нічого не показати просто тому, що легені не були зачеплені вірусом", - відповів Комаровський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні низька якість ПЛР-тестів - експерт

Він так само додав, що при псевдонегативному тесті ПЛР людина мало того, що хворіє, так ще продовжує заражати оточуючих.

"Так що сидіть вдома, якщо відчуваєте себе погано, якщо є симптоми ГРВІ. Самоізолюйтеся і лікуйтеся", - наголосив лікар.

Слід зазначити, що раніше глава Держпродспоживслужби Києва Олег Рубан підтвердив, що ПЛР-тестування в 40% показує помилковий результат. Тому, на його думку, тестування на "ковід" необхідно проводити комплексно і всебічно за допомогою ІФА-скринінгу і за допомогою "антигенних" тестів, зокрема.

У МОЗ також впевнені, що проблему з великою кількістю помилкових результатів ПЛР-тестування можна вирішити за рахунок введення нових тест-систем українського виробництва на виявлення антигену. Ці "антигенні" тести зараз проходять сертифікацію в Міністерстві охорони здоров'я і незабаром будуть запущені в промислове виробництво.

Українські Національні Новини

Суспільство