kombatu-ogolosili-pidozru-za-privlasnennya-272-tis-grn-viplat-uchasnikam-boyovikh-diy

Комбату оголосили підозру за схему привласнення 272 тис. грн виплат учасникам бойових дій

 • 16737 переглядiв

КИЇВ. 30 квітня. УНН. Державне бюро розслідувань повідомило про підозру командиру батальйону військової частини за схему привласнення 272 000 гривень, призначених для учасників бойових дій. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу ДБР.

"Слідчі ДБР повідомили про підозру командиру батальйону однієї з військових частин, дислокованої на території Львівської області. Військовослужбовця підозрюють у пособництві ухилення військовослужбовцями від несення військової служби, а також в одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 409 та ч. 2 ст. 368 Кримінального кодексу України)", - повідомили у бюро.

За попередньою інформацією, командир батальйону військової частини спільно з колегами по службі налагодив схему привласнення коштів призначених для виплат грошового забезпечення учасникам бойових дій в зоні ООС. Так, в період з березня по серпень 2019 року, двоє військовослужбовців отримали виплату в сумі 272 тисячі гривень, хоча насправді в цей період вони не перебували в зоні проведення бойових дій на Сході України, розповіли у ДБР.

"Крім цього, командир батальйону щомісяця одержував від двох підлеглих неправомірну вигоду за сприяння їм в ухиленні від військової служби. Загальна сума хабара одержаного військовослужбовцем становить 100 000 гривень", - вказали у бюро.

Нагадаємо, двом військовослужбовцям оголосили підозру за схему викрадення майна з військової частини.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП