komisiya-minyustu-povernula-zemelni-dilyanki-selyanam-na-kirovogradschini

Комісія Мін'юсту повернула земельні ділянки селянам на Кіровоградщині

 • 8118 переглядiв

КРОПИВНИЦЬКИЙ-КИЇВ. 10 лютого. УНН. До Комісії Мін'юсту надійшла 151 скарга від власників земельних ділянок сільськогосподарського призначення, що розташовані у Кіровоградській області. Державні реєстратори О.Берега, О.Ніколаєнко та Н.Гушлевська незаконно перереєстрували земельні ділянки на одну з компаній. В результаті комісія Мін’юсту повернула 150 паїв у власність селян. Про це поінформували в Міністерстві юстиції України, повідомляє УНН.

Згідно з інформацією, Мін’юст скасував незаконні реєстраційні дії, повернув майно у законну власність селян та прийняв рішення анулювати доступ до реєстру для реєстраторів-порушників назавжди.

“Ми візьмемо на контроль питання щодо відповідальності державних реєстраторів. Мін’юст швидко відреагував на рейдерське захоплення, але справедливість буде поновлено тоді, коли винні будуть у тюрмі! Ми маємо усі спільно докласти зусиль, щоб таке ганебне явище, як рейдерство відійшло у минуле”, — повідомили у прес-службі.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, майже 200 селян постраждали від рейдерства на Кіровоградщині. Жителі області провели акцію протесту, перекривши рух транспорту. Вони вимагали скасувати дії реєстратора щодо оформлення договорів на земельні паї.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП